Fotbalový trenér Pánik se po konci v Baníku vrací do Zlína, nahradí tam Kameníka

Vedení fotbalového Zlína v úterý odvolalo od ligového týmu kvůli špatným výsledkům trenéra Jana Kameníka. Na lavičku se po dvou letech vrací Bohumil Páník, který už „Ševce“ vedl od prosince 2014 do předloňského února.

Tento článek je více než rok starý.

Zlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohumil Pánik.

Bohumil Pánik. | Foto: Pavel Mazáč / CNC | Zdroj: Profimedia

Kameník převzal tým na začátku října poté, co ve Zlíně skončil Josef Csaplár. „Ševcům“ ale vůbec nevyšel vstup do jarní části sezony: ze čtyř utkání získali jediný bod a po 24. kole se propadli na 14. místo tabulky, které znamená účast v baráži o setrvání v nejvyšší soutěži. Osmatřicetiletý Kameník předtím u mužstva působil jako asistent a v loňské nadstavbě zaskočil jako hlavní kouč.

Baník doma podlehl Boleslavi 2:3. Domácí neproměnili penaltu, hosté rozhodli v závěru

Číst článek

„Ačkoli měl Jan Kameník od začátku plnou podporu vedení klubu, bohužel se mu s týmem nepodařilo dosáhnout příznivých výsledků. Honzovi bych rád jménem klubu poděkoval za dlouholetou spolupráci, loajalitu a vstřícnost,“ uvedl pro klubový web sportovní manažer Zdeněk Grygera.

Páník již dnes povede trénink. Třiašedesátiletý zkušený kouč se Zlínem v minulosti postoupil do nejvyšší soutěže a v roce 2017 s ním vyhrál domácí pohár, což znamenalo účast v základní skupině Evropské ligy.

Naposledy Páník vedl Baník Ostrava, kde skončil po podzimní části a na lavičce ho nahradil Luboš Kozel. Zkušený kouč působil také v Olomouci, Kroměříži a polských týmech Poznaň, Legnica a Štětín.

„Trenér Páník se vrací do velmi známého prostředí, což bude velkou výhodou, a současný kádr momentálně potřebuje trenéra se zkušenostmi,“ prohlásil Grygera.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme