Válka v derby. Sparta i Slavia vstoupily do jarní části ligy nepovedeně, teď věří v obrat formy

Fotbalisté Sparty se ve šlágru 24. ligového kola představí v derby na hřišti Slavie. Letenští v lize čekají na výhru už čtyři zápasy a v tabulce se tak propadli až na sedmé místo. Před dnešním duelem jsou ale sparťané dobře naladění. V týdnu totiž po výhře 5:0 nad Ostravou postoupili do semifinále domácího poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Derby Slavie se Spartou

Derby Slavie se Spartou tradičně vyvolává emoce, zvlášť, když oba týmy nevstoupily do jara ideálně | Foto: Milan Malíček / Právo | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Zlepšení nálady po Baníku

Sparta si ve středu proti Baníku připsala první vítězství v jarní části sezony, ve čtvrtfinále domácího poháru navíc na Letné předvedla kvalitní výkon podpořený potřebnou efektivitou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťané jdou do derby po vysoké výhře v poháru, Slavia jako lídr ligy. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Svěřenci trenéra Václava Kotala si tak před očekávaným derby se Slavií zvýšili pošramocené sebevědomí a záložník Bořek Dočkal věří, že tým podobným způsobem dokáže hrát i dnes.

„Věřím, že ano. Samozřejmě víme, že derby je trochu jiný zápas. Určitě bude těžké zopakovat výkon s Baníkem, zápas bude mít svoje specifika. Půjde se nám do něj lépe,“ popisuje pro Radiožurnál kapitán Sparty Dočkal.

Úvod ligového jara sparťanům rozhodně nevyšel podle představ. Letenští ze tří zápasů získali jediný bod a po domácích zápasech se z úst jejich fanoušků ozýval pískot.

Pohárová výhra nad Ostravou sice nutně nemusí znamenat příchod lepších časů, podle někdejšího záložníka Sparty Lukáše Zelenky ale mužstvu může hodně pomoct.

„Je to dobré na psychiku. Může jim to před derby pomoct od těch bolístek, které mají,“ tvrdí Zelenka.

„Nálada v kabině je po Baníku dobrá. Všichni se teď těšíme a věříme, že zápas na Slavii zvládneme. Dobře víme, že to bude válka, ale musíme se zaměřit hlavně na nás,“ mluvil pro klubový web záložník Sparty Ladislav Krejčí o nadcházejícím utkání.

Slavia favoritem

V roli favorita ale do derby půjde lídr ligové tabulky Slavia, která má aktuálně na Spartu náskok třiadvaceti bodů. Ani slávistům se ovšem na jaře v nejvyšší soutěži zatím nedaří, ze tří zápasů hned dvakrát prohráli.

Trenéři pražských ‚S‘ před derby. ‚Respektujeme sílu Slavie,‘ říká Kotal. Trpišovského trápí marodka

Číst článek

„Nedaří se nám, nevytváříme si ty šance, které bychom měli. Dostáváme góly z hloupých chyb a to nás stojí body,“ určil příčiny neúspěšného startu do jarní fáze ligy gólman Slavie Ondřej Kolář.

„Každý vidí, že se teď trápíme a že nejsme v optimální formě, ale kdy jindy než v derby to napravit. Věřím, že zápas zvládneme a nebudeme muset řešit žádné výkyvy,“ říká Kolář.

Na Slavii si nepřipouští jiný výsledek než vítězství v ostře sledovaném zápase. „Nálada v týmu je bojová. Zápas proti Spartě chceme jednoznačně zvládnout a nechceme se vůbec zatěžovat tím, co bylo v prvních jarních kolech,“ věří křídelník obhájce ligového titulu Lukáš Masopust.

I přes ztráty v úvodu jara ale má Slavia sedmibodový náskok na čele soutěže. Její nedělní soupeř a městský rival Sparta také nezažívá povedený ligový start, v tabulce figuruje na 7. příčce s dvoubodovou ztrátou na první šestici, která sehraje nadstavbu o titul.

Utkání Slavie proti Spartě začne na stadionu v Edenu v neděli 17 hodin.

Lukáš Michalík, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme