Slavii se v náročném programu rozšiřuje marodka. ‚Nevymlouval bych se na to,‘ říká obránce Kúdela

Udrželi si sedmibodový náskok před Spartou a v čele tabulky vystřídali Plzeň. Až potud mohou být fotbalisté Slavie spokojeni. Jenže sešívaní si z derby na Letné odnesli krom remízy 2:2 také několik zranění a další starosti.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávista Ondřej Kúdela slaví gól v derby proti Spartě.

Slávista Ondřej Kúdela slaví gól v derby proti Spartě. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Ondřej Kúdela bezprostředně po zápase nevěděl, jak vážné jeho zranění bude. Ze hřiště odkulhal předčasně podobně jako kapitán Josef Hušbauer. Starosti měli i někteří další fotbalisté, kteří utkání dohráli. Ve chvíli, kdy se slávistická marodka začínala pomalu vyprazdňovat, přibývají další „pacienti“.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavii se v náročném programu rozšiřuje marodka. ‚Nevymlouval bych se na to,‘ říká obránce Kúdela

„Musíme počítat s tím, že jak se budou zhoršovat terény, budou přibývat zranění. Terén byl náročný, hráči klouzali, bylo to takové mazlavé bláto. Hráči jsou pak zapření a v obrovském přepětí. Pokud vám noha v souboji podjede, tak v tom zatížení, kdy někteří hráči absolvují extrémní počet zápasů a tréninků, tak zranění budou. Budou přibývat a myslím, že to hodně rozhodne na konci podzimu, jak se týmy s případnými ztrátami vyrovnají,“ myslí si trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Tým z Vršovic je nejvytíženějším tuzemským fotbalovým týmem. Kromě domácí ligy totiž hraje i tu Evropskou a bude stát o to, aby v ní pokračoval i na jaře. Navíc na rozdíl od Plzně nebo Jablonce Slavia nevypadla z českého poháru.

Nový model zdejší nejvyšší soutěže přinese víc zápasů v zimním období. Je dost pravděpodobné, že budou kluby muset k tréninkům využívat umělou trávu, kde je riziko zranění obecně vyšší.

Sparta - Slavia 2:2. Rychlý obrat rudým nestačil, sešívaní se vrací do čela ligy

Číst článek

„Svaly jsou trochu ochablé, takže je důležitá regenerace a další věci. My hráči samozřejmě máme radši, když se jen hraje, ale není to vůbec legrace,“ přiznává Tomáš Souček.

Slávistický záložník už se zároveň těší, až bude v nabitém programu pokračovat v důležitém čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Kodani, kterým se mohou slávisté výrazně přiblížit postupu do jarní fáze soutěže.

„Když na to budou dobrá hřiště, je to jen plus. V jiných státech se hraje i přes Vánoce,“ říká Souček. „Já bych se na to nevymlouval, přijde mi to takové alibistické. Proto to hrajeme, máme evropské poháry a víme dopředu, že takhle budeme hrát celý podzim. Doufám, že se nám podaří postoupit, teď zápas s Kodaní může něco napovědět,“ nehledá výmluvy ani obránce Slavie Ondřej Kúdela.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme