OBRAZEM: Na fotbalové stadiony se vrátila část fanoušků, musí mít respirátory i negativní test

Po dlouhých sedmi měsících se na stadiony nejvyšší domácí fotbalové soutěže vrátili fanoušci. Ministerstvo zdravotnictví od 1. května povolilo naplnit kapacity stadionů z deseti procent, čehož kluby ve 30. kole Fortuna ligy využily.

Uherské Hradiště Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na tribuny můžou jen dlouhodobí partneři klubu, mezi něž se počítají i permanentkáři. Podmínkou je ale negativní test na koronavirus (klidně antigenní), který není starší než 48 hodin, a respirátor. Do zmíněné kapacity 10 procent stadionu se musí vejít i novináři, pořadatelé a další osoby zajišťující průběh utkání.

Poprvé se tak diváci podívali na stadiony Opavy, Příbrami, Slovácka a Ostravy, které hostily sobotní zápasy 30. kola. V neděli se částečně naplní tribuny i v Jablonci, Teplicích, ve vršovickém Ďolíčku v Liberci a na Slavii, kde může úřadující šampion v případě vítězství nad Plzní obhájit titul.

Předtím byli fanoušci na fotbale naposledy 4. října. Pak byla liga dočasně přerušena a od první poloviny prosince mohlo být na stadionu 300 lidí z řad partnerů klubu, kteří měli respirátor a negativní test na koronavirus.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme