Kvůli nezpůsobilému trávníku byl odložen zápas s Libercem, na léto Teplice plánují výměnu pažitu

Pěkný stadion, známé prostředí, přesto fotbalisté prvoligových Teplic nehrají na svém hřišti s nadšením. Může za to katastrofální stav hrací plochy. Vedení severočeského klubu si uvědomuje, že tu má pravděpodobně vůbec nejhorší v celé soutěži. Proto v létě položí nový trávník.

Teplice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplický stadion Na Stínadlech, na kterém se nemohlo uskutečnit utkání domácího týmu s Libercem

Teplický stadion Na Stínadlech, na kterém se nemohlo uskutečnit utkání domácího týmu s Libercem | Zdroj: www.fkteplice.cz

Kontrast oproti jiným ligovým hřištím popsal už na podzim trenér Stanislav Hejkal po utkání v Plzni, kterému předcházel trénink na hlavní ploše teplického stadionu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si příspěvek Davida Kalvase o plánované výměně trávníku na teplickém stadionu

„To byl močál, houba. Naopak v Plzni bylo naprosto suché hřiště, nebetyčný rozdíl,“ řekl pro Radiožurnál Hejkal.

Vedení teplického fotbalového klubu ví o mizerném stavu hlavní hrací plochy. Proto letní úprava nebude zahrnovat jen sejmutí vrchní části jako před čtyřmi lety.

„Už na podzim jsme udělali sondu do trávy až na drenáž. Měly jsme obavu, že je ucpaná, když se tu voda tolik držela a neodcházela. Zjistili jsme, že drenáž je v pořádku, ale vrstva zeminy je až o 10 centimetrů vyšší, než se dnes doporučuje,“ popsal jeden z problémů ředitel teplického fotbalového klubu Petr Hynek.

„Druhá věc je, že je zemina od doby, kdy se trávník v roce 2002 pokládal, velmi utemovaná. To znamená, že obtížně propouští vodu,“ prozradil Hynek.

Proto už v létě vytáhne z rozpočtu peníze, aby měl trávník zase ligovou kvalitu. „Po skončení sezony by mělo dojít k sundání vrstvy. Část zeminy se odtěží skoro až na písek a dá se nový substrát.“

„Čas na to, aby trávník vyrostl, je krátký. Proto jsme se, zatím ne stoprocentně, rozhodli pro travní koberec. Ten je výrazně dražší než nechat trávu vysít. Jsou různé varianty, ale budou to miliony korun,“ popsal Petr Hynek.

Už nějaký čas Teplice nepatří mezi ligové kluby s nejvyšším rozpočtem. I když v létě pořídí nový trávník, prý zbydou peníze i na posily.

„Trávník je jasný. Něco na hráče bude určitě také. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. Můžeme sehnat nějakého sponzora, může se zlepšit ekonomická situace, můžeme vychovat a prodat nového hráče. Máme určitý budget, ale ten pak může být flexibilní,“ prozradil předseda představenstva fotbalového klubu Teplice Pavel Šedlbauer.

Odložený zápas

Problémy s trávníkem se projevily i před sobotním zápasem 23. kola první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Liberce. Ten byl kvůli nezpůsobilé hrací ploše odložen. Po prohlídce hřiště o tom rozhodli hlavní rozhodčí Emanuel Marek a delegát Ivo Chytil

Situaci zhoršilo noční sněžení, při kterém mělo napadnout až 10 centimetrů sněhu. „Vzhledem k podmáčení hrací plochy nebylo možné sníh ani odklidit těžkou technikou, údržba stadionu ho sice dokázala pomocí lehčích strojů alespoň částečně odklidit, ale i přesto byla hrací plocha natolik podmáčená, že není možné utkání odehrát,“ stojí na oficiálním webu FK Teplice.

Zápas se po dohodě obou klubů uskuteční ve středu 11. března od 17 hodin.

David Kalvas, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme