Jablonec v úvodním šlágru vydřel výhru nad Baníkem, nováček z Hradce uhrál první bod

Fotbalisté Jablonce vstoupili do nového ročníku české Fortuna ligy vítězně, na domácí půdě porazili ve šlágru kola Baník Ostrava 1:0. Na Střelnici se dlouho hrálo bez branek, až v 88. minutě rozhodl Václav Pilař. Další dvě utkání 1. kola skončily remízou, nováček Hradec Králové si rozdělil body s Bohemians, Pardubice smazaly dvoubrankové manko proti Karviné

Jablonec nad Nisou Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Jablonce slaví výhru

Fotbalisté Jablonce slaví výhru | Foto: Ondřej Hájek | Zdroj: ČTK

Ostravští začali na severu Čech aktivně. Hned ve druhé minutě se po rohu dostala k hlavičce jedna z letních posil Baníku Lischka, bývalý obránce Jablonce ale zamířil těsně vedle. Za chvíli se k zakončení protlačila další z nových posil Slezanů útočník Almási a domácí podržel brankář Hanuš.

Pravidlo o ruce, videorozhodčí a kalibrovaná čára. Komise rozhodčích řešila nový ligový ročník

Číst článek

V osmé minutě výrazně zahrozili i Severočeši. Na Krobův rohový kop si na přední tyči naběhl Kratochvíl a jeho hlavička se snesla na břevno. Stejný hráč měl šanci i po rychlé kombinační akci v 23. minutě, kdy dobře zasáhl hostující gólman Laštůvka.

Na Střelnici se hrál atraktivní fotbal. Po necelé hodině hry už Slezané dostali míč do sítě, ale Almásiho gól kvůli ofsajdu neplatil. Jablonec pak znovu podržel Hanuš. Nejprve v 66. minutě vytáhl Lischkovu hlavičku pod břevno a poté i střelu střídajícího Sora, hrajícího v den svých 21. narozenin.

Agilní Sor poté znovu pozlobil domácí obrany, ani tentokrát však neskóroval a v 88. minutě za to hosty stihl trest. Po Pleštilově centru Pilař navzdory své subtilní postavě vyhrál hlavičkový souboj s Ndefem a hlavou zblízka rozhodl. Jablonec v lize bodoval ve 14 z posledních 15 utkání.

Hradec Králové - Bohemians 1:1

Jablonec narazí v Evropské lize na Midtjylland, nebo slavný Celtic. Soupeře znají i Plzeň a Slovácko

Číst článek

Fotbalisté prvoligového nováčka Hradce Králové zahájili novou sezonu remízou 1:1 s Bohemians 1905. Východočechy v domácím azylu v Mladé Boleslavi poslal do vedení ve 14. minutě Daniel Vašulín, krátce po změně stran odpověděl David Puškáč. Trenér Miroslav Koubek tak nezažil vítězný soutěžní debut na lavičce "Votroků", kteří se do nejvyšší soutěže vrátili po čtyřech letech.

Letní posila Bohemians Chramosta v 11. minutě pohotově dorazil Hronkovu ránu, ale branka neplatila kvůli ofsajdu. Za tři minuty na druhé straně už padl regulérní gól. Mejdr z pravé strany nacentroval do pokutového území a hlavičkující Vašulín skóroval při svém prvoligovém debutu.

Pražané v 53. minutě srovnali. Po závaru nejprve Puškáč trefil tyčku, ale Köstl mu vrátil míč a útočník Bohemians už na druhý pokus uspěl. "Klokani" vstřelili Hradci teprve druhý gól za posledních sedm ligových zápasů.

Východočeský tým, který přijelo podpořit zhruba tisíc fanoušků, v nejvyšší soutěži neprohrál s Bohemians posedmé za sebou, ale ve vzájemných soubojích zaváhal po sérii tří vítězství.

Výsledky prvního kola Fortuna ligy

FK Jablonec - Baník Ostrava 1:0 (88. Pilař), FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 (14. Vašulín - 53. Puškáč), FK Pardubice - MFK Karviná 2:2 (64. a 75. Tischler - 6. Qose z pen., 49. Papadopulos)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme