Fotbalová dohrávka Teplic s Libercem bude bez diváků i novinářů, o zbytku ligy se rozhodne ve středu

Středeční dohrávka 23. kola první fotbalové ligy mezi Teplicemi a Libercem se odehraje s maximální účastí 100 osob. Ligová fotbalová asociace reagovala na to, že stát kvůli šíření nového typu koronaviru zakázal všechny sportovní akce s více než 100 lidmi. O dalším osudu první i druhé ligy se rozhodne ve středu na zasedání Ligového výboru LFA v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Teplice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Kučera

Tomáš Kučera | Zdroj: www.fkteplice.cz

Soutěže od třetí ligy níž včetně domácího poháru MOL Cupu, které organizují Fotbalová asociace ČR a krajské nebo okresní svazy, se budou se konat s účastí nejvýš 100 osob.

Které akce se ruší? A mají rodiče nárok na ošetřovné? 10 otázek a odpovědí k opatřením kvůli koronaviru

Číst článek

Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže, tedy první a druhou ligu, při rozhodování o středeční dohrávce zatím následovala většinu sportovních svazů včetně Fotbalové asociace ČR. Ta rovněž zatím rozhodla o pokračování nižších soutěží včetně mládežnických bez diváků. Do stanoveného počtu 100 lidí spadají všichni na stadionu včetně hráčů, rozhodčích a členů realizačních týmů. Odpovědnost za dodržení vládou určené kvóty bude mít pořádající klub.

Tepličtí na svém webu oznámili, že na zápas s Libercem nebudou vpuštěni ani novináři. „Účastníky utkání budou hráči, realizační týmy, rozhodčí, delegáti a nejužší organizační zajištění zápasu,“ uvedl klub s tím, že fanoušci dostanou zpět vstupné.

Ve fotbalové lize zbývá po duelu v Teplicích odehrát šest kol základní části a následná pětikolová nadstavba. Soutěž vede obhájce titulu Slavia Praha o osm bodů před druhou Plzní.

Červenobílí se vyslovili pro přerušení ligy. „Respektuji a podporuji rozhodnutí vlády ČR, správná cesta. Jednoznačně podporuji přerušení ligy například do 2.4. stejně jako v Itálii. Ze zdravotních a bezpečnostních důvodů, životy a zdraví nad sport a zábavu. A to i hráčů a organizátorů. Fotbal bez diváků je navíc nesmysl,“ uvedl na twitteru předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Kvůli koronaviru se v Česku ruší větší sportovní akce, podle Babiše by se mohlo hrát bez diváků

Číst článek

Viktoria Plzeň pozastavila prodej vstupenek na víkendové utkání na Spartě a následný domácí zápas s Mladou Boleslaví, podobně reagovali například i červenobílí.

„Klub řeší, jak případně zorganizovat zápas s Plzní se 100 lidmi na stadionu. Jako pořadatel zápasu budeme mít hlavní odpovědnost, a proto bychom chtěli mít hlavní slovo při určování počtů lidí. Kvóty by se měly co nejméně dotknout obou hráčských kádrů a realizačních týmů,“ uvedl na twitteru tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. „Pokud by se skutečně hrálo v takovém aranžmá, určitě bychom nemohli mít na stadionu zástupce médií. Kromě O2 TV Sport, se kterou jsme počty začali řešit,“ dodal.

FAČR zrušil vyhlášení Fotbalisty roku

FAČR zrušila slavnostní vyhlášení ankety Fotbalista roku 2019, které se mělo v Praze uskutečnit 22. března. Vítězové jednotlivých kategorií budou podle tiskového mluvčího Michala Jurmana oznámeni jiným, skromnějším způsobem.

„Soutěžní utkání, která řídí FAČR a krajské a okresní svazy, proběhnou dle předem domluveného programu. Pořadatelé, tedy domácí klub, ručí za to, že se na soutěžní utkání nedostane více než 100 osob,“ uvedl Jurman v nahrávce pro média.

Program české reprezentace zatím zůstává podle plánu. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého mají na konci března odletět do USA, kde v přípravě na letní evropský šampionát odehrají zápasy s Mexikem a Hondurasem.

Jak (ne)budou pokračovat sportovní soutěže:

FOTBAL: 
Středeční prvoligová dohrávka mezi Teplicemi a Libercem se odehraje bez diváků i novinářů, na stadionu bude včetně hráčů a realizačních týmů maximálně sto lidí. O zbytku Fortuna ligy i druhé nejvyšší soutěže rozhodne vedení Ligové fotbalové asociace (LFA), které soutěže pořádá, ve středu. 

Soutěže, které pořádá Fotbalová asociace České republiky (FAČR) a krajské a okresní svazy, proběhnou podle předem domluveného programu. Pořadatelé, tedy domácí klub, ručí za to, že se na soutěžní utkání nedostane více než 100 osob. Do této kategorie spadá třeba pohár MOL Cup.

HOKEJ:
Prezident Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Tomáš Král nejdřív na tiskové konferenci uvedl, že předkola play-off Tipsport extraligy i nižší Chance ligy budou zatím pokračovat podle plánu s tím, že na stadin může být vpuštěno maximálně sto diváků. Po nejasnostech ohledně toho, kdo všechno spadá do státem povolené stovky přítomných, oznámil, že pokud se do sta lidí musí vejít i hráči, trenéři realizační tým a pod., zápasy se zruší. Úterní zápasy se nakonec odehrají bez diváků, osud zbytku soutěží je zatím nejistý.

BASKETBAL:
České nejvyšší basketbalové soutěže mužů a žen se budou hrát bez diváků, opatření se dotkne probíhajících nadstavbových částí. Basketbalová federace navíc řeší problémy v nižších soutěžích, protože řada klubů hraje zápasy ve školách, které bezpečnostní rada uzavřela. 

VOLEJBAL:
Bez divácké účasti budou pokračovat i utkání volejbalových soutěží. „Všechny soutěže budou probíhat bez účasti diváků či jiné veřejnosti. V soutěžích je nutné zajistit časovou návaznost tak, aby nedošlo k souběhu utkání více než 4 družstev na jednom sportovišti,“ stojí v prohlášení volejbalového svazu.

HÁZENÁ:
Podobně jako basketbalový nebo volejbalový svaz bude postupovat i Český svaz házené. Pořadatelské kluby jednotlivých utkání mají povinnost zajistit, aby na utkání dorazilo maximálně 100 osob, jak ukládá vládní nařízení.

LYŽOVÁNÍ:
Svaz lyžařů České republiky zrušil do odvolání veškeré lyžařské a snowboardové závody. V ohrožení jsou mimo jiné domácí šampionáty běžců a sjezdařů. Biatlonisté už si v Česku nezazávodí a fanoušci přijdou i o tradiční exhibici v Jablonci.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme