Když jeden hráč zapříčiní, že se nedohraje celá soutěž, tak je něco špatně, zlobí se Dukla

Dvakrát se o to koronavirus pokoušel marně, napotřetí se mu to povedlo. Fotbalová liga se kvůli němu nedohraje. Po karvinském klubu je totiž nově ve dvoutýdenní karanténě ten opavský a dál už soutěž protahovat nejde. To udělalo radost Příbrami, Opavě a Karviné, kterým hrozil sestup. Smutní naopak Dukla, která tím pádem přišla o postup ze druhé ligy.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Majitel Petr Paukner jedná se dvěma zájemci i vstup do fotbalové Dukly

Na Julisce už se začínali těšit na první ligu, nakonec mají ale smůlu. | Foto: Pavel Jiřík ml. | Zdroj: www.bohemians.cz

„S ohledem na to, že nebude možné dohrát všechna utkání Fortuna ligy ve stanoveném termínu, tedy do 2. srpna, bude ligový výbor nucen v nejbližších dnech učinit rozhodnutí o ukončení ročníku bez určení konečného pořadí družstev,“ řekl mluvčí ligy Štěpán Hanuš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když jeden hráč zapříčiní, že se nedohraje celá soutěž, tak je něco špatně, zlobí se Dukla

Slavia se ale po Hanušově vyjádření bát nemusí, o titul nepřijde. Nedokončení sezony je důležité hlavně pro týmy z chvostu tabulky. Nesestoupí nikdo. Ani poslední Příbram, což její šéf Jaroslav Starka přijal s radostí.

„S pocitem, že jsme prvoligoví, že jsme se zachránili. Věřil jsem, že ty zápasy zvládneme, ale vyšlo to takhle,“ řekl Starka Radiožurnálu.

Příbram, Karviná a Opava můžou slavit, kvůli koronaviru se sezona nedohraje a nikdo nesestoupí

Číst článek

Smutnit naopak můžou na pražské Julisce, nejvyšší soutěž totiž na 18 týmů doplní jen Pardubice a Brno. Dukla, která by postupovala, kdyby se první liga dohrála, má smůlu.

„Když jeden hráč zapříčiní, že se nedohraje celá soutěž, tak si myslím, že je něco špatně,“ říká výkonný ředitel Dukly Pavel Vandas s tím, že by se měla nastavit taková pravidla, aby se podobná situace s odkládáním nebo rušením zápasů neopakovala.

„Bude důležité se domluvit na tom, jakým jednotným způsobem postupovat, protože takhle se v budoucnu nedohraje vůbec nic. Za měsíc může vypuknout to samé a co bude,“ zlobí se Vandas.

Právě za měsíc začne nový ročník Fortuna ligy, tentokrát netradičně s 18 týmy.

Jan Suchan, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme