Dohrát ligu, nebo ne? Většina fotbalových klubů má jasno, rozhodne však Ligová asociace

Situaci s nakaženými koronavirem v karvinském fotbalovém klubu bude v úterý řešit Ligová asociace. Radiožurnál oslovil všechny profesionální kluby první a druhé ligy a ptal se, jestli jsou za současné situace, kdy je Karviná v karanténě, pro dohrání soutěže.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce Karviné Milan Rundič

Útočník Karviné Abdulrahman Taiwo | Zdroj: Profimedia

Ligový výbor Ligové fotbalové asociace bude v úterý řešit případ Karviná. V klubu bojujícím o setrvání v nejvyšší soutěži totiž testy odhalily hned u několika lidí nákazu covidem-19, celý tým musel do karantény a víkendové předposlední kolo nadstavbové skupiny o záchranu bylo zatím odloženo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se k dohrání nejvyšší fotbalové soutěže staví představitelé klubů

Většina klubů však toto rozhodnutí nechává na Ligovém výboru a nechce moc situaci komentovat.

„To rozhodnutí by mělo být na ligovém výboru. Zejména v souladu s kluby, kterých se to přímo týká,“ říká mluvčí pražské Sparty Ondřej Kasík.

Stanovisko čtyř klubů se zjistit nepodařilo a jedním z nich je i dotčená Karviná. Zbylé dva týmy bojující o záchranu v nejvyšší domácí soutěži mají jasno.

„Nedovedu si představit, že bych šel za svými hráči a řekl jim, že jedeme do Karviné. Co když řeknou, že nepojedou? To nejde, ta soutěž se nedá dohrát,“ myslí si příbramský prezident Jaroslav Starka. „My jsme pro ukončení skupiny o záchranu,“ má jasno opavský ředitel Jaroslav Rovňan.

Druholigové kluby

Stejný názor mají také ve Vítkovicích. Jinak ale kluby druhé ligy – a hlavně ty stále ještě pomýšlející na přímý postup nebo baráž – nechtějí předčasným ukončením skupiny o záchranu přijít o možnost dostat se o soutěž výš.

„My jsme pro dohrání soutěže. Samozřejmě ta situace je tam hodně složitá,“ říká třeba žižkovský sportovní ředitel Michal Dyml a jeho pardubický kolega dodává:

„Jsem pro to, abychom nedělali unáhlené závěry. Tlačí nás termínovka, ale v první lize se mají dohrát dvě kola a je teprve začátek července,“ nabádá Vít Zavřel.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme