Fotbalista Teplic byl pozitivně testován, nakažený má být i masér působící zároveň v reprezentaci

Prvoligové Teplice mají jednoho fotbalistu nakaženého koronavirem. Odhalily to testy, kterým se celý klub podrobil v pátek poté, co se ve středu nákaza objevila u člena realizačního týmu. Výsledky ostatních hráčů a funkcionářů jsou zatím negativní, podle protokolu Ligové fotbalové asociace v sobotu všichni podstoupili nové kolo odběrů. Zástupci Teplic o tom informovali na klubovém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Teplice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Po konzultacích s okresní i krajskou hygienickou stanicí jsme rozhodli o zrušení týmového programu do konce týdne. V pátek ráno, po uplynutí inkubační doby, došlo ke kompletnímu otestování hráčů, realizačního týmu a vedení klubu, které je v kontaktu s hráči,“ uvedl tiskový mluvčí Martin Kovařík s tím, že jeden z hráčů měl páteční test pozitivní.

Testování na koronavirus napříč ligou odhalilo nakaženého v Bohemians. Utkání v Brně to neohrozí

Číst článek

Výsledky opakovaných odběrů u dosud negativních členů klubu by měly být k dispozici nejspíše v sobotu večer. Pokud se neobjeví další případ nákazy, mělo by se mužstvo vrátit k tréninku před zápasem se Slováckem. Ve středu pak jsou na programu ještě klasické předzápasové testy.

Jméno nakaženého hráče Teplice nezveřejnily. Mluvčí popřel spekulace, že jím je Pavel Moulis, který vynechal nedělní utkání s Pardubicemi kvůli viróze.

„V jeho případě však šlo o střevní virózu, z preventivních důvodů byl i tak izolován od pátečního rána od mužstva. Jeho poslední kontakt s týmem proběhl ve čtvrtek odpoledne na předzápasovém testování, jehož výsledek byl negativní, stejně jako v Moulisově případě ten páteční,“ uvedl.

Nakaženým členem realizačního týmu je podle deníku Sport masér Eduard Poustka, jenž kvůli tomu musel opustit v týdnu sraz české reprezentace, pro kterou také pracuje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme