Liberecká léčba Kozlem. Slovan pod novým trenérem vyhrál podještědské derby a bodoval potřetí v řadě

Fotbalisté Liberce se po bídném úvodu sezony dostávají v lize do formy. Severočeši, kteří byli po šestém kole tohoto ročníku soutěže s jedním bodem poslední, v uplynulých třech zápasech získali hned sedm bodů. A všechny pod vedením nového trenéra Luboše Kozla.

Tento článek je více než rok starý.

Jablonec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost fotbalistů Liberce

Radost fotbalistů Liberce | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

Na remízu v Ďolíčku s Pardubicemi a vítězství proti Mladé Boleslavi navázali Liberečtí také v 9. ligovém kole, kdy zásluhou gólu Ľubomíra Tupty zvítězili v podještědském derby v Jablonci 1:0. Po hrůzostrašném startu sezony tak Slovan pozvolna stoupá tabulkou, ve které je aktuálně třináctý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slovan Liberec pod Lubošem Kozlem bodoval potřetí v řadě. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

„Sedm bodů je skoro nad plán, každý bod je pro nás velice cenný. Říkal jsem klukům, ať tabulku nesledují, protože to je deprimující, když se na ní člověk podívá. Psychika hraje obrovskou roli. Stavíme na tom, kluci vidí, že dobře trénují a pracují. Když budou takto pracovat i v zápasech a postupně k tomu přidáme fotbalovost, tak je to odmění,“ říká liberecký kouč Luboš Kozel.

Ten na konci srpna nahradil na lavičce Slovanu Pavla Hoftycha. Nový trenér po hráčích Liberce vyžaduje jiný herní styl než jeho předchůdce a soudě podle posledních výsledků to Severočechům zatím svědčí.

„Každý trenér má nějakou svou představu o fotbale. Trenér Kozel po nás chce výstavbu hry odzadu po zemi, pokud to jde, hrát konstruktivní kombinační fotbal. Za trenéra Hoftycha jsme to měli vystavěné posílat míč rychle nahoru na rychlé krajní hráče, takže tohle je asi největší změna,“ myslí si gólman Liberce Milan Knobloch.

Stocha přilákal do Liberce trenér Kozel. ‚Je to možná má poslední šance se uchytit,‘ přiznává křídelník

Číst článek

Slovanu v posledních zápasech k dobrým výsledkům pomohli i některé posily, které pod Ještěd dorazily až v závěru přestupního termínu po příchodu trenéra Kozla. Konkrétně obránce Dominik Plechatý, záložník Christ Tiéhi a útočník Jusuf Hilál.

Severočeši navíc minulý týden podepsali smlouvu také s bývalým záložníkem Chelsea, Fenerbahce Istanbul nebo Slavie Miroslavem Stochem, který naposledy působil v polském Lubinu. Někdejší slovenský reprezentant si ale na první start v libereckém dresu musí ještě počkat.

„Ještě ani nemáme povolení z Polska, ale stejně bych ho asi ještě na zápas nebral. Řekli jsme si společně určitý plán na nejbližší dobu, Miňo pracuje a věřím, že nám pomůže,“ dodává trenér libereckých fotbalistů Luboš Kozel.

V neděli se jeho svěřenci utkají v lize s ostravským Baníkem, po reprezentační přestávce pak Slovan čeká duel na hřišti mistrovské Slavie.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme