‚Nedá se slovy popsat, jaká je to úleva.‘ Jindřiškův životní gól udržel Bohemians v lize

Fotbalisté pražských Bohemians si nejvyšší soutěž zahrají i v příštím roce. Vršovický klub se vyhne baráži, což si zajistil remízou 1:1 s Opavou v závěrečném kole nadstavbové části. Vyrovnávací gól, který pro Pražany znamenal záchranu v první lize, přitom trefil kapitán týmu Josef Jindřišek až v poslední minutě nastaveného času.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Jindřišek (vpravo s kapitánskou páskou na ruce) slaví vyrovnávací gól proti Opavě.

Josef Jindřišek (vpravo s kapitánskou páskou na ruce) slaví vyrovnávací gól proti Opavě. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Nedá se slovy popsat, jaká je to úleva. Je to nádherný pocit. Když dal Pepa gól, tak jsem měl slzy v očích, když jsem za ním běžel. Nepopsatelný pocit, už jsme byli v klinické smrti. Zaplaťpánbůh že Pepu máme. Strašně mu ten gól přeju a všichni mu za něj děkujeme,“ měl po remíze s Opavou slzy na krajíčku obránce pražských Bohemians David Bartek, když popisoval moment, který rozhodl o záchraně vršovického klubu v nejvyšší soutěži.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Nedá se slovy popsat, jaká je to úleva.' Jindřiškův životní gól udržel Bohemians v lize

Pro hrdinu onoho okamžiku kapitána Bohemians Josefa Jindřiška to byla v 38 letech životní trefa.

„Myslím, že ano. Trenér mi minulý týden říkal, že to byl ten v Karviné, ale teď mu v kabině řeknu, že neměl pravdu a že to byl tenhle gól,“ usmíval se Jindřišek.

Dlouholetý kapitán Bohemians tak symbolicky zachránil Klokany v nejvyšší soutěži. Fanoušci po závěrečném hvizdu dlouho vyvolávali jeho jméno, zmiňovaný trenér Pražanů Martin Hašek pak na tiskové konferenci s nadsázkou poznamenal, že Jindřiškovi postaví na zahradě svého domu sochu.

„Už jsem to nahlásil manželce po zápase. Chystáme se na to, máme docela velkou zahradu,“ říkal Hašek.

Sám vršovický hrdina si přitom víc než gólu cenil záchrany mezi českou elitou.

„Kdyby tam byl kdokoliv jiný a dal ten gól, tak ho oslavujeme stejně jako mě. Je jedno, kdo ten gól dá, hlavně že tam padnul.,“ dodal kapitán fotbalových Bohemians Josef Jindřišek, díky jehož gólu z poslední minuty se Pražané vyhnou baráži o udržení v nejvyšší soutěži. Tu si naopak kromě Karviné zahraje i Příbram.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme