Stanciu jedná o přestupu do zahraničí, potvrdila Slavia. Rumunský záložník míří do Číny

Slavia těsně před startem jarní části letošní sezony s největší pravděpodobností přijde o klíčového hráče. Rumunský záložník Nicolae Stanciu je totiž na odchodu do čínského klubu Wu-chan Three Towns. O chystaném přestupu hráče v týdnu informovala média, nyní jednání o jeho odchodu potvrdil samotný klub.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu | Zdroj: Reuters

Jméno rumunského záložníka nefiguruje v nominaci na generálku na jarní část ligy, kterou Slavia hraje proti Baníku Ostrava. „Nicolae Stanciu není v nominaci, jedná se o jeho přestupu do zahraničí. O situaci budeme dále informovat,“ sděluje klubový web.

Slavia má posilu na křídlo, z Baníku přichází nigerijský mladík Sor. Opačným směrem míří Ekpai

Číst článek

O přestupu klíčového hráče Trpišovského družiny jako první informoval iDNES.cz, následně ho potvrdil i důvěryhodný rumunský novinář Emanuel Roşu. Osmadvacetiletý hráč má zamířit do čínského klubu Wu-chan Three Towns. Nováček tamní nejvyšší soutěže má mít vysoké ambice.

„Budou mít největší rozpočet v celé lize a budou se snažit hned na první pokus vyhrát ligu. Stanciu má být pro tým klíčovým hráčem,“ objasnil Roşu na twitteru. 

Slavia má podle novináře za Stancia vyinkasovat téměř čtyři miliony eur (asi 100 milionů korun), tedy za velice podobnou částku té, kterou za rumunského reprezentanta neváhala před dvěma a půl lety zaplatit saúdskoaraskému Al Ahli. Dodnes jde o nejdražší nákup v historii klubu. 

EXCLUSIVE: I'm being told Stanciu is joining Wuhan Three Towns, and NOT Wuhan FC. The team is newly promoted to the Chinese Super League but will have the biggest budget in China, aiming to win the title at the first attempt. Stanciu is going to be a key player for the club.

12:17 – 29. 01. 2022

19 134

Kreativní záložník tak bude druhým oporou, kterého Slavia nechá v lednu odejít, na začátku měsíce prodali Pražané do Lokomotivu Moskva svého nejlepšího podzimního střelce Jana Kuchtu. Kádr ligového lídra naopak posílil obránce Maksim Talovjerov, záložník Filip Blecha a křídelník Yira Sor

Stanciu, který v minulosti nastupoval i za Spartu, zažil v červenobílém dresu úspěšné období. Se Slavií vyhrál dva mistrovské tituly, domácí pohár a dvakrát se zahrál si základní skupiny Ligy mistrů i čtvrtfinále Evropské ligy. V domácí lize si připsal 19 gólů a 23 asistencí v 77 zápasech.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme