Slavia remizovala na Slovácku, tabulce panuje o skóre před Plzní. Duskí otevřel skóre už v 15. vteřině

Fotbalisté Slavie remizovali v 7. kole první ligy na Slovácku 1:1. Pražané vedou neúplnou tabulku už jen o skóre před mistrovskou Plzní, která má zápas k dobru. Sigma Olomouc zvítězila nad Pardubicemi v jejich pražském azylu v Ďolíčku 2:0. Radovalo se i Bohemians, pražský celek vyhrál na hřišti Zbrojovky Brna 2:1. Hradec Králové sehrál s Baníkem Ostrava i v deseti mužích bezbrankovou remízu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 21:46 4. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Olayinka ze Slavie (vlevo) v souboji se střelcem nejrychlejšího gólu sezony Mirčásem Duskím ze Slovácka (vpravo)

Peter Olayinka ze Slavie (vlevo) v souboji se střelcem nejrychlejšího gólu sezony Mirčásem Duskím ze Slovácka (vpravo) | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Pro oba týmy, Slovácko i Slavii, byl duel generálkou na čtvrteční úvodní zápas skupiny Evropské konferenční ligy. Slovácko do ní vstoupí domácím utkáním s Partizanem Bělehrad, Slavia se představí na hřišti tureckého Sivassporu.

‚Jestli slyšíte tlouct srdce, tak je to Standovo pro Slavii.‘ Trenéra Trpišovského těší výkony kapitána

Číst článek

Ráz utkání určil bleskový úvod. Dlouhý nákop po rozehrání prodloužil Petržela na Duskího, který po necelých 15 sekundách zaskočil střelou z hranice šestnáctky Mandouse.

Irácká letní posila Slovácka si připsala první gól v české lize a ukončila neprůstřelnost slávistického brankáře, jenž v nejvyšší soutěži inkasoval po 288 minutách.

Duskí se postaral o pátý nejrychlejší gól v samostatné ligové historii. Rekord drží útočník Lokvenc, který v roce 1994 v dresu Hradce skóroval proti Liberci za 10 a půl sekundy.

Hned dvě minuty po přestávce měl po Petrželově brejku tutovou šanci domácí Trávník, ale zvýšit nedokázal. Na druhé straně minul ve vyložené šanci Tecl.

Hosté měli v kvalitním utkání více ze hry, ovšem domácí hrozili z brejků. V 55. minutě odzbrojil Mihálik Santose, po sólu z levé strany však před Mandousem selhal a zamířil vedle.

Slavia s blížícím se koncem zvyšovala tlak. Střídající Lingr dvakrát za sebou těsně minul, ale o chvíli později se už hosté dočkali vyrovnání.

Rozhodčí Zelinka posoudil souboj Kadlece s Lingrem na hranici šestnáctky jako penaltový.

A první pokutový kop Pražanů v ligové sezoně v 74. minutě se štěstím proměnil Provod, i když domácí gólman Nguyen míč lehce tečoval.

V hektickém závěru se už skóre nezměnilo. Domácí Daníček po závaru špatně trefil míč a na opačné straně se znovu neprosadil aktivní Lingr. Slovácko v lize bodovalo s Pražany po předchozích pěti porážkách.

Pardubice 0:2 Olomouc

Klíčový moment utkání Pardubic se Slováckem přišel ve 37. minutě. Rosa zezadu fauloval Vodháněla a uviděl žlutou kartu. Po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů ale sudí Hocek změnil svůj původní verdikt a jednadvacetiletého Brazilce k údivu pardubických hráčů i trenéra Němečka vyloučil.

Sigma využila přesilovku ve druhé minutě nastavení úvodního dějství. Růskovu hlavičku Markovič vytáhl pouze k dorážejícímu Pokornému, který se nemýlil. Pětadvacetiletý stoper, který přišel do Olomouce nedávno z Ostravy, zaznamenal první gól v ligové sezoně.

Fotbalisté Plzně jsou po dalším těsném vítězství v čele ligy, Sparta znovu jen remizovala

Číst článek

Po přestávce Růsek hlavičkoval do břevna a Chytil do Markovičovy náruče. Domácí brankář následně vytáhl ránu střídajícího Matouška na tyč a Růsek z dorážky přestřelil. Ani další Růskův pokus hlavou nevyšel a Markovič vytěsnil na roh Navrátilovu střelu.

Uklidňující gól pro Hanáky přidal až v 76. minutě Růsek, jenž z vápna prostřelil Markoviče. Skóroval poprvé v ligovém ročníku. Výsledek mohl zkorigovat střídající Lima, který ale dělovkou zpoza šestnáctky přestřelil.

Olomouc porazila v lize Pardubice potřetí za sebou a v Ďolíčku jim nepodlehla ani v jednom ze tří utkání. Východočeši mají se čtyřmi góly nejhorší útok ligy a s 19 inkasovanými brankami také nejslabší obranu.

Brno 1:2 Bohemians

První poločas vyšel Bohemians, kteří už ve třetí minutě vedli. Nejprve Puškáč zamířil hlavou do břevna, ale v následujícím souboji Endl fauloval ve vápně Hronka a Puškáč nařízenou penaltu proměnil.

A druhého gólu se Pražané dočkali pět minut před přestávkou. Po dlouhém autu prodloužil míč Köstl na Křapku a hostující obránce si připsal už třetí trefu v probíhající ligové sezoně.

Brnu do druhé půle poslalo střídající Fouska s Allim, který se hned podílel na kontaktní brance. Ve vápně v 48. minutě našel Ševčíka a nejlepší střelec Zbrojovky si tvrdou ranou připsal čtvrtý gól v ligovém ročníku.

Domácí poté zvýšili aktivitu, ale výsledkem tlaku byl jen Řezníčkův gól neuznaný kvůli ofsajdu.

V 85. minutě mohl o výhře Pražanů definitivně rozhodnout střídající Hála, ale únik dvou na jednoho trestuhodně nevyužil. Záložníka Bohemians vychytal domácí brankář Berkovec.

Když poté v závěru z dobré pozice mířil nad domácí Fousek, dočkali se Bohemians prvního vítězství po třech kolech. Venku Pražané ve čtyřech zápasech v této ligové sezoně ještě neprohráli.

Hradec Králové 0:0 Ostrava

„Votroci“ v nejvyšší soutěži zaváhali po sérii tří výher, přesto zůstali na třetím místě neúplné tabulky. Baník nezvítězil ve čtvrtém kole po sobě a je čtrnáctý. V ligové sezoně Slezané venku i napotřetí remizovali.

Bojovný a opatrný úvodní poločas nabídl jedinou velkou šanci až ve 42. minutě, kdy domácí brankář Reichl reflexivně vyrazil hlavičku Jiřího Klímy. Šlo o první pokus Baníku v zápase. Ostravský gólman Laštůvka nemusel řešit složitější situaci.

Domácí náhradník Novotný v 55. minutě těsně před šestnáctkou stáhl rozběhnutého Buchtu, jenž v pádu trefil tyč, a po 10 minutách na trávníku byl vyloučen. Pro Hradec to byla čtvrtá červená karta v ligovém ročníku, víc jich dostali už pouze hráči Jablonce - pět.

Ostravští si v přesilovce vytvořili tlak, jenže dál zahazovali šance. Buchta křížnou střelou těsně minul branku a Kuzmanoviče znovu vychytal pozorný Reichl. Královéhradečtí nápor Baníku ustáli a v závěru už ho ke své šestnáctce nepouštěli.

V úvodu nastavení domácí dokonce mohli vstřelit gól, ale Laštůvka zblízka vyrazil Čihákovu hlavičku po rohu. Slezané s Hradcem v nejvyšší soutěži bodovali počtvrté za sebou, ale svou ligovou šňůru bez venkovní výhry protáhli už na devět duelů.

Kompletní výsledky 7. kola:

V posledním utkání sedmého kola došlo mezi Slováckem a Slavií k dělbě bodů 🤝 Potěšil vás o víkendu váš tým? 🤔

📲 bit.ly/Zapasy_FL

21:05 – 04. 09. 2022

2 42

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme