Premiéra Hapala za tři body, Ostrava přehrála Slovácko 3:1. Plzeň si pojistila vedoucí pozici

Fotbalisté Plzně ve 12. kole první ligy zvítězili v Jablonci 3:0, v nejvyšší soutěži neprohráli už 33 zápasů po sobě, čímž vylepšili klubový rekord, a neúplnou tabulku vedou o čtyři body. Na druhé místo se vrátila Slavia. Pražané navzdory dlouhému oslabení porazili doma Mladou Boleslav 2:1. Ostrava v obnovené premiéře pod trenérem Pavlem Hapalem zdolala Slovácko 3:1. Zlín porazila Liberec 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 21:48 16. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Baníku Ostrava Pavel Hapal při premiérovém vítězství

Trenér Baníku Ostrava Pavel Hapal při premiérovém vítězství | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

První dva góly Plzně v Jablonci vstřelil Tomáš Chorý, v úvodní nastavené minutě se pak prosadil střídající Modou Ndiaye. Viktoria zůstala jediným neporaženým týmem a po středeční porážce 2:4 s Bayernem Mnichov v Lize mistrů se vrátila na vítěznou vlnu. Obhájce titulu má navíc k dobru odložený duel s Brnem.

Kolega na druhé lavičce zaslouží ocenit, chváli trenér Sparty Priske soupeře po přestřelce na Letné

Číst článek

Jablonec v nejvyšší soutěži podruhé za sebou nebodoval, v součtu s úterním vyřazením od druholigového Vyškova z domácího poháru v posledních třech zápasech neskóroval a je dvanáctý.

Skóre mezi Slavií a Mladou Boleslaví otevřel ve čtvrté minutě domácí útočník Václav Jurečka, v 11. minutě ale srovnal z pokutového kopu Jiří Skalák. Vítěznou trefu obstaral v 45. minutě Ondřej Lingr.

Slavia zvítězila i v šestém domácím utkání v ligové sezoně a před nadcházejícím derby se Spartou se v tabulce vrátila na druhé místo o dva body před odvěkého rivala.

Svěřenci kouč Jindřicha Trpišovského dnes ukončili po 335 minutách čekání na gól a uspěli po třech soutěžních porážkách, z toho po dvou s rumunskou Kluží v Evropské konferenční lize.

Mladá Boleslav prohrála druhé kolo za sebou, Pražanům podlehla v lize potřinácté v řadě a je jedenáctá.

Vítězná premiéra Hapala

Góly Baníku proti Slovácku vstřelili Ladislav Almási a Srdjan Plavšić, šest minut před koncem pojistil výhru Filip Kaloč. Slovácko hrálo od 38. minuty bez vyloučeného Jana Kalabišky a v deseti dokázalo snížit zásluhou Stanislava Hofmanna.

Slezané vyhráli po třech kolech a v neúplné tabulce se posunuli na deváté místo. Trenéru Hapalovi, který v týdnu nahradil odvolaného Pavla Vrbu, vyšel obnovený debut na lavičce Baníku. Ostravu vedl už v sezoně 2005/06.

Slovácko nenavázalo na čtvrteční výhru 2:1 v Nice v Evropské konferenční lize, v nejvyšší soutěži nezvítězilo v sedmém z posledních osmi kol a je až na 13. pozici.

Zlín proti Liberci poslal v první půli do vedení Youba Dramé, po přestávce vyrovnal z pokutového kopu Mick van Buren.

Vítězný gól domácích vstřelil v 76. minutě střídající Lukáš Bartošák. V nervózním závěru uviděl kondiční trenér Liberce a reprezentace Pavel Čvančara červenou kartu, po níž ještě strčil do sudího.

„Ševci“ vyhráli teprve podruhé v ligové sezoně a nadále jsou předposlední, čtyři týmy před nimi však mají pouze o bod více. Slovan nezvítězil ve čtvrtém kole za sebou a v neúplné tabulce mu patří sedmá pozice.

V sobotu Sparta porazila poslední Pardubice 5:2. Hradec Králové si v domácím azylu v Mladé Boleslavi poradil s brněnským nováčkem 2:1. Bohemians 1905 remizovali doma s Olomoucí 1:1 a České Budějovice zvítězily 2:0 v Teplicích.

Kompletní výsledky 12. kola první fotbalové ligy:

Jak byste popsali jedním slovem dvanácté kolo? 🤨

20:59 – 16. 10. 2022

1 67

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme