Pardubice věří v zaplněný Ďolíček, na zápas se Slavií vypraví dva vlaky plné mládežnických fotbalistů

Pardubičtí fotbalisté připravili pro poslední zápas před reprezentační přestávkou něco speciálního. Na nedělní souboj se Slavií klub vypraví dva speciální vlaky pro fanoušky. Do Prahy se na stadion Bohermians vydají mladí fotbalisté z okolních menších oddílů a podpoří pardubický tým v duelu s mistrovským celkem. Zájem o zájezd byl velký.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Pardubic s fanoušky

Fotbalisté Pardubic s fanoušky | Zdroj: Profimedia

V nedělním zápase nebudou slyšet jen dospělí pardubičtí fanoušci, početné zastoupení budou mít i malí fotbalisté z okolních menších klubů z okolí Pardubic. Klub se rozhodl vypravit speciální vlak na souboj se Slávií, nakonec pro velký zájem přidal i druhý. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Pardubice vypraví na zápas se Slavií dva vlaky mládežnických fotbalistů. Více v příspěvku Oty Gutwirtha

„Vlakový zájezd se přímo nabízel. My jsme ho dělali na utkání proti Slavii už před rokem, ještě než se zpřísnila hygienická opatření, a vlak jsme měli plný. Teď jsme doufali, že se nám ho povede opět naplnit a opravdu se to povedlo, dokonce pojedou dva vlaky. První vlak pro 300 osob se poměrně rychle vyprodal a nyní se postupně zaplňuje ten druhý,“ popisuje mluvčí pardubických fotbalistů Radek Klier.

Klier dodává, že tento termín zvolili proto, že mladí fotbalisté už mají po podzimní části sezony a mají tak šanci se na vlastní oči podívat na ligový zápas.

Nový pardubický stadion se konečně začne stavět, klub doufá i v dotaci od Národní sportovní agentury

Číst článek

„Mládežnickým týmům v regionu už skončila půlsezona, to znamená, že děti mají volno. Pokud milují fotbal a chtějí se na ligový duel podívat, tak v průběhu sezony moc prostoru nemají. Teď se ten prostor otevírá a my jsme hrozně rádi, že kluby z regionu s povděkem přijaly tuto nabídku.“

Že zájem malých fotbalistů byl velký, potvrzuje i David Douděra z klubu SK Tuněchody.

„Byli nadšení. Říkali ‚paráda, super, pojedeme se podívat na fotbal jako tým!‘. Pro děti i klub je to skvělé, je to podle mě správný směr,“ říká Douděra a doplňuje, že o výletu na ligový fotbal v Tuněchodech už přemýšleli a když přišla tato nabídka, tak nad ní neváhali ani chvilku.

„Ta myšlenka je skvělá. Menší kluby na vesnicích po sezoně přemýšlí, jak děti ocenit. A já jsem si pořád říkal, že bychom mohli jet na nějaký zápas. A najednou bum, prásk, v Pardubicích přišli s touto myšlenkou a my jsme to vzali všemi deseti,“ říká Douděra.

Na zápas se vypraví i mladí fotbalisté z Lázní Bohdaneč. A i oni se na souboj se Slávií hodně těší, jak popisuje předseda fotbalistů z lázeňského města David Martínek.

„Na Bohemce je krásný výhled, kluci to budou mít jak na dlani. Bude to pro ně určitě zážitek, který nakopne jejich další fotbalové činnosti. I když jsou mnozí slávisti, budou fandit Pardubicím,“ usmívá se Martínek.

„Čím víc lidí nás přijede podpořit tím líp. Bude určitě skvělá atmosféra, protože přijede i hodně slávistů, tak možná bude plný stadion. Bude skvělé si v tom zahrát,“ slibuje si od nedělního zápasu kapitán Pardubic Jan Jeřábek.

Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme