Ofenzivní trápení Slovácka. Své šance v prvním poločase nevyužilo a s Pardubicemi remizovalo 0:0

Dohrávka 20. kola fotbalové Fortuna ligy v Ďolíčku gól nepřinesla a duel Pardubic se Slováckem tak skončil 0:0. Zejména v prvním poločase měl převahu celek z Uherského Hradiště, vytvořené šance ale nezakončoval přesně. A když už se trefili, překazil jim radost videorozhodčí, který odhalil ofsajd. Změnu skóre nepřinesl ani závěrečný tlak východočeských hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Petržela

Milan Petržela | Zdroj: Profimedia

Motivace oběma celkům nescházela. Slovácko ještě v jarní fázi neulovilo ani bod a pokud by zopakovalo prohry z posledních dvou utkání, Pardubice by se odpoutaly z barážového sevření.

Kolář sundal helmu a po čtyřech měsících chytal za Slavii. ‚Blíží se svému optimu,‘ říká Trpišovský

Číst článek

Od první minuty se v dominantní roli projevilo Slovácko. Soupeře přehrávali a zejména z protiútoků tvořili všechny závažnější útočné akce. Zakončením Jurečky, Daníčka a Sadílka ale scházela razance i umístění, skóre se za první poločas nezměnilo.

A když se k tomu přičetl neuznaný gól Petržely z ofsajdu a na začátku druhé půle i zranění kapitána Kadlece, začal se rýsovat typický smolný scénář, kterému by scházela už jen šťastná trefa pasivních domácích.

Nastíněnou předlohu sice Pardubice nezrealizovaly, čisté konto ale bránily dál. Ve druhém dějství šance ubyly, míč často cestoval z kopaček domácích na ty hostující a zase nazpátek. Charakteristické pro obě strany byly četné nákopy a k tomu málo přesnosti.

Závěrečný tlak Pardubic

Svěřenci Jiřího Krejčího jakoby hráče z Uherského Hradiště celý zápas uspávali a pak se ho snažili překvapit v závěru. Finální nátlak vyústil v povedenou ránu z hranice vápna Brazilce Cadua z 88. minuty, kterou ale hostující brankář Fryšták vyrazil na roh. 

Jsme maximálně spokojení, zní po úspěšném podzimu ze Slovácka. Kapitán Kadlec touží po trofeji

Číst článek

A na další šanci se ani jeden celek nezmohl. Kulaté skóre na výsledkové tabuli po devadesáti minutách tak nikoho nezaskočilo. Rozhodnout mohlo a nejspíš i mělo Slovácko už v prvních pětačtyřiceti minutách. 

„Zlobí nás koncovka. V prvním poločase jsme si aspoň vytvořili šance. Ve druhém poločase se Pardubice zlepšily a náš výkon byl po Kadlecově střídání bojovný,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci kouče hostů Martin Svědík.

Remíza 0:0 přece ale jen přinesla něco zajímavého, a to fakt, že jde o vůbec první nerozhodný stav v rámci vzájemných zápasů.

Šance na obou stranách, ale i tak skončila dohrávka 20. kola bezbrankovou remízou 🤝

18:55 – 22. 02. 2022

22

Pořadí v tabulce se po dohrávce vůbec nezměnilo, Slovácko zůstalo páté a Pardubice se stále brodí v barážové zóně na předposlední pozici.

A proč vůbec dohrávka? Žádný covid. Východočeský celek postihla na začátku února střevní viróza a následovala povinná karanténa.

Dohrávka 20. kola Fortuna ligy

FK Pardubice - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Klíma - Hájek, Hurych - Franěk (video). ŽK: Patrák - Havlík. Diváci: 528 (omezený počet).

Sestavy:

Pardubice: Letáček - Kostka, Hranáč, Pojezný (37. Toml), Cadu - Čihák - Tischler, Vacek, Solil, Patrák (79. Lupač) - Matějka (46. Černý). Trenér: Novotný.

Slovácko: Fryšták - Šimko, Hofmann, Kadlec (56. Ljovin) - Reinberk, Daníček, Havlík, Sadílek (78. Vecheta), Holzer (78. Kalabiška) - Petržela (64. Šašinka), Jurečka (78. Cicilia). Trenér: Svědík.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme