‚Samozřejmě že nám chyběl.‘ Plzeň odehrála první zápas bez záložníka Hrošovského

Fotbalisté Plzně potřetí za sebou v lize nevyhráli. V šestém kole ztratili body v Teplicích po remíze 1:1. Možná i proto, že v sestavě už postrádali Patrika Hrošovského. Záložník, vedle kterého se točila v posledních sezonách hra Západočechů, totiž po čtvrtečním pohárovém vyřazení zamířil do belgického Genku.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní hráči Plzně po konci utkání

Hráči Viktorie Plzeň (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Absence slovenského reprezentanta se podle plzeňského kouče Pavla Vrby na severu Čech, kde jeho tým ztratil výhru deset minut před koncem, projevila.

„Určitě to pro nás bude složitější. Odešel nám hráč, který pro nás byl několik let klíčový a v minulosti jsme si bez něj hru Plzně asi ani nedokázali představit,“ řekl na Radiožurnálu trenér plzeňských fotbalistů Pavel Vrba.

Smutný poslední zápas plzeňského kapitána. Hrošovský se rozloučil výhrou, na postup to nestačilo

Číst článek

Je tak samozřejmé, že nám chyběl a možná právě i v situacích, kdy by uklidnil hru a v předfinální fázi dokázal dát lepší míče, než jsme tentokrát dávali. Myslím si totiž, že jsme šli několikrát do brejkových situací, ale bohužel jsme je nedohráli tak, jak bychom měli,“ dodal k absenci Hrošovského Vrba.

S tím, že se Hrošovského neúčast v sestavě odrazí na hře soupeře, tepličtí kalkulovali. „Bylo jasné, že jim bude chybět, to jsme věděli. Já jsem Patrika zažil, je to super kluk a dle mého nejlepší střední záložník v české lize. Jeho odchod tak musí být někde znát,“ ocenil Hrošovského střelec vyrovnávací teplické branky Jakub Hora.

Místo dlouholeté opory se snažil diktovat tempo plzeňské hry Lukáš Kalvach, letní posila z Olomouce: „Přicházel jsem s tím, že na šestce budu hrát a budu rozdávat balony. Musím se s tím nějak popasovat.“

Přestože Hrošovský Plzni v Teplicích chyběl, podle kouče Severočechů Hejkala jeho ztrátu Západočeši zacelí. „Plzeň to dělá dobře, měla Daridu, připravila si Hrošovského, teď si zase připravuje Janoška. V první půli, dokud měli dobrý pohyb a dobře kombinovali, tak si myslím, že do budoucna je schopný Janošek Hrošovského nahradit,“ prohlásil Stanislav Hejkal.

David Kalvas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme