Plzeň zůstává stoprocentní, o výhře v Liberci rozhodl Řezník. Baník si doma poradil s Pardubicemi

Fotbalisté Plzně vyhráli i čtvrtý ligový zápas v sezoně, o výhře 1:0 v Liberci rozhodl gólem Radim Řezník. Ostrava porazila Pardubice 3:1 a za tři body uspěla potřetí v řadě. První body v sezoně mají Teplice, které si doma poradily 1:0 s Jabloncem. Slovácko uštědřilo Hradci Králové premiérovou porážku v sezoně, vítězství 1:0 udrželo i v deseti po vyloučení střelce branky Daniela Marečka.

Praha (Aktualizováno: 21:06 15. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Imad Rondič z Liberce a Radim Řezník z Plzně

Zleva Imad Rondič z Liberce a Radim Řezník z Plzně | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Plzeňský trenér Bílek udělal hned pět změn oproti čtvrteční odvetě 3. předkola EKL, v níž Západočeši až po penaltovém rozstřelu vyřadili The New Saints. Poprvé v sezoně nastoupil stoper Kaša, kapitán Brabec začal jen na lavičce.

Souček trefil West Hamu vítězství v Newcastlu. Citizens zahájili obhajobu porážkou s Tottenhamem

Číst článek

Hosté podle očekávání od úvodu více drželi míč, ale jako první zahrozili Severočeši. Hned ve třetí minutě měl brankář Hruška starosti, aby vysoký padající míč udržel před čárou. V 25. minutě byli Liberečtí ještě blíže k vedoucí trefě. Po odraženém míči se na zadní tyči dostal k hlavičce Mikula a hosty zachránila tyč.

Západočeši si vytvořili gólovou možnost až ve 42. minutě. Hybš se ale proti bývalému klubu branky nedočkal, po vysunutí od Šulce ho vychytal Knobloch. Z dorážky neuspěl ani Chorý, který v souboji zasáhl domácího brankáře. Už v nastavení první půle si na další centr naběhl Mikula, ale v krkolomné pozici hlavou minul.

Sedm minut po pauze otevřeli skóre hosté. Po Janoškově centru z přímého kopu hlavičkoval další bývalý liberecký hráč Mosquera jen do Knoblocha, ale dorážející Řezník už bez potíží doklepl do prázdné branky.

V 63. minutě mohl odpovědět Faško, ale z přímého kopu o kousek minul. Na druhé straně se Ba Loua krátce po příchodu na trávník protáhl po pravé straně a křížnou střelou poslal těsně vedle domácí branky. V 72. minutě hlavičkoval po centru domácí Rondič, ale mířil jen do Hrušky.

O čtyři minuty později nevyužil další šanci na pojistku Ba Loua, jenž po Káčerově přihrávce za již překonaným Knoblochem nepropálil trojici obránců. Křídelník z Pobřeží slonoviny neuspěl ani napotřetí, když v 81. minutě zakončil únik pokusem těsně mimo. Na opačné straně neuspěl střídající Frýdek a Viktoria už tři body navzdory velkému tlaku Slovanu v pětiminutovém nastavení uhájila.

Baník udolal Pardubice

Ostrava měla podle očekávání aktivní nástup, ale první pohrozili hosté zásluhou Černého, který po centru Cadua na zadní tyč hlavičkoval do boční sítě. Baník se pak tlačil do ofenzivy, podnikl několik nebezpečných akcí po křídlech a minimálně jedna volala po gólu. Kuzmanovič se ve 27. minutě s trochou štěstí na levé straně zbavil beka, odcentroval do vápna a Potočného pohotovu hlavičku k tyči vytáhl brankář Markovič.

Legendární ‚bombarďák‘ je po smrti. V 75 letech odešel jeden z nejlepších střelců historie Müller

Číst článek

Skvělý moment si Markovič pět minut před přestávkou málem zbytečně pokazil. To když se mu pod nohami zamotal zbloudilý balon z pole a scházelo málo, aby Almási jeho chybu potrestal gólem, na poslední chvíli ale pardubický brankář pohromu zažehnal.

Do druhé půle vstoupili s větší snahou hosté a první minuty se hrály na ostravské polovině. Jako by však Baník chtěl soupeře vytáhnout z obranné ulity. Stačil pak jeden brejk do otevřené obrany, Almási na pravé straně ustál těžký souboj s obráncem a po jeho přihrávce Tetour z první prostřelil Markoviče.

Povzbuzený Baník měl další příležitosti. Obzvláště Sor, který šel po Almásiho kolmici sám na bránu, ale Markovič jej vychytal. Z následného rohu se však dostaly Pardubice do kontru, který po pár odrazech míče nakonec zdárně zakončil Kostka.

Hosté si ale gólu dlouho neužili. Za několik desítek sekund totiž Ostrava opět udeřila: Kuzmanovič posadil nádherný balon na hlavu De Azeveda, který se zblízka snad ani nemohl mýlit.

Ostrava nepolevovala v aktivitě a nedala soupeři mnoho prostoru. V 78. minutě ale po nedůrazu v jejím vlastním vápně se málem Pardubičtí opět dostali k vyrovnání, zaváhání Baníku však nevyužili.

A tak přišla souhra dvou střídajících Ostravanů a po Granečného balonu za obranu vstřelil lobem třetí gól Klíma, pro kterého to byla první ligová trefa za Ostravu. Mohly být i dvě, ale v nastavení vysoký útočník hlavou trefil jen břevno.

4. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - FK Pardubice 3:1 (0:0)
Branky: 54. Tetour, 73. De Azevedo, 85. Klíma - 72. Kostka. Rozhodčí: Petřík - Vlček, Pochylý - Zelinka (video). ŽK: Kaloč - Chytil, Čihák, Čelůstka. Diváci: 5723.

1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 51. Mareček. Rozhodčí: Batík - Hájek, Ratajová - Pechanec (video). ŽK: Petržela, Svědík (trenér) - Vlkanova, Urma, Vašulín. ČK: 60. Mareček, 75. Svědík (trenér, oba Slovácko). Diváci: 3657.

FK Teplice - FK Jablonec 1:0 (1:0)
Branka: 10. Krunert. Rozhodčí: Julínek - Caletka, Podaný - Machálek (video). ŽK: Moulis, Laňka, Čtvrtečka - Zelený, Kubista, Surzyn. Diváci: 2225.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 51. Řezník. Rozhodčí: Hrubeš - Antoníček, Hurych - Adam (video). ŽK: Koscelník - Pernica, Chorý, Hruška, Janošek, Brabec, Hybš, Káčer. Diváci: 3890.

Fortuna liga (PLATNÉ K 15. 8. 2021)
Tým Z V R P Skóre B
1. Plzeň 4 4 0 0 7:3 12
2. Sparta 4 3 1 0 11:3 10
3. Ostrava 4 3 0 1 11:4 9
4. Slavia 3 3 0 0 6:1 9
5. Slovácko 4 3 0 1 4:2 9
6. Zlín 4 2 0 2 7:8 6
7. Olomouc 3 1 1 1 8:8 4
8. Ml. Boleslav 4 1 1 2 5:5 4
9. Č. Budějovice 4 1 1 2 5:7 4
10. Jablonec 4 1 1 2 3:6 4
11. Bohemians 1905 4 0 3 1 5:6 3
12. Hr. Králové 4 0 3 1 3:4 3
13. Teplice 4 1 0 3 2:7 3
14. Pardubice 4 0 2 2 6:9 2
15. Karviná 4 0 2 2 5:8 2
16. Liberec 4 0 1 3 1:8 1

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme