Přestupy ve fotbalové lize: Kovařík po 8 a půl letech opustil Plzeň, Baník angažoval duo z Mladé Boleslavi

Fotbalista Jan Kovařík opustil po osmi a půl letech Plzeň a přestoupil do pražských Bohemians 1905. Třiatřicetiletý záložník v pátek s „Klokany“ absolvoval první trénink a podle jejich twitteru s nimi podepíše dvouletou smlouvu. Plzeň opouští i Ondřej Mihálik, který bude hostovat v Českých Budějovicích. Posiluje i Baník Ostrava, který podepsal Lukáše Budínského a Jiřího Klímu z Mladé Boleslavi.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávistický odchovanec v minulosti působil i v Českých Budějovicích a Jablonci. Nejúspěšnější období kariéry prožil s Plzní, s níž vybojoval čtyři tituly a dvakrát si zahrál i Ligu mistrů. „Ve Viktorce jsem prožil krásné chvíle, odehrál spoustu velkých zápasů, na které nikdy nezapomenu. Stejně tak zůstane vždy v mé paměti skvělá parta a samozřejmě fanoušci,“ řekl Kovařík pro plzeňský web.

Méně faulů, plynulejší hra. Rozhodčí na Euru razí nový metr, Příhoda chce podobný přístup i v české lize

Číst článek

Jeho přínos pro mužstvo ocenil generální ředitel Adolf Šádek. „Honza Kovařík se zasloužil o zisk čtyř nezapomenutelných titulů a patří nesmazatelně do naší úspěšné klubové historie. Navíc byl vždy vzorovým hráčem s vynikajícím přístupem a i po lidské stránce skvělý člověk,“ uvedl Šádek.

„Přeju mu, aby se mu dařilo v novém angažmá a byl spokojený i v osobním životě. Až přijede poprvé k nám na stadion jako soupeř, určitě se s ním budeme chtít před utkáním společně s fanoušky rozloučit,“ prohlásil Šádek.

Bývalý reprezentant do 21 let Kovařík, jemuž se počítá i titul se Slavií ze sezony 2008/09, byť za ni nastoupil jen krátce, bere Bohemians jako novou výzvu. „Budu se chtít prosadit. Ale Viktorce budu i nadále držet palce, hlavně, aby se povedlo postoupit v pohárech,“ konstatoval rodák z Mostu, který v 295 ligových zápasech zaznamenal 34 branek a 57 asistencí.

🆕 Podepsáno! Lukáš Budínský a Jiří Klíma přestoupili do Baníku.

▶️ bit.ly/3AfDolz

12:16 – 02. 07. 2021

1 79

Dvojice do Ostravy

Lukáš Budínský a Jiří Klíma přestoupili z Mladé Boleslavi do Ostravy. S Baníkem uzavřeli víceleté smlouvy. Klub o tom informoval na svém webu. Devětadvacetiletý záložník Budínský i o pět let mladší útočník Klíma ve čtvrtek v Ostravě úspěšně absolvovali zdravotní testy a kluby v pátek přestup uzavřely.

Fotbalista Ondrášek po roce končí v Plzni, od nové sezony bude nastupovat za rumunský celek FCSB

Číst článek

„Myslím si, že jsme v těchto dvou hráčích získali dvě opravdové posily,“ uvedl sportovní ředitel Ostravy Alois Grussmann. „Jirka Klíma je kvalitní útočník, který může hrát na hrotu, pod ním i na křídle. Kvality Lukáše Budínského známe z Karviné i Mladé Boleslavi, hovoří za něj čísla, kromě toho, že je to velmi dobrý střední záložník, umí výborně zahrávat standardky,“ dodal.

Budínský míří do Baníku na své čtvrté prvoligové angažmá, předtím za Mladou Boleslav, Karvinou a Bohemians 1905 odehrál 183 utkání a vstřelil 40 gólů. Klíma nastupoval v nejvyšší soutěži za Jihlavu a Boleslav, v 70 startech zaznamenal patnáct branek.

„O zájmu Baníku jsem věděl možná tak čtrnáct dnů, trochu se to táhlo, ale povedlo se. A teď už se můžeme jen těšit a připravovat se na to, že budeme hrát v jednom z největších českých klubů,“ uvedl Klíma pro klubový web.

Oba by se teoreticky mohli objevit v sobotních přípravných zápasech Ostravy proti Prostějovu a Třinci.

POSILA | Třetí posila za tři dny! Z @FC Viktoria Plzeň přichází čtyřiadvacetiletý útočník Ondřej Mihálik. 💪⚫️⚪️
Vítej, @Ondřej Mihálik!

bit.ly/3xcwagb

13:09 – 02. 07. 2021

1 13

Mihálik na jih

Fotbalisty prvoligových Českých Budějovic posílil křídelník Ondřej Mihálik. Čtyřiadvacetiletý ofenzivní univerzál bude na jihu Čech rok hostovat z Plzně, kde se zatím natrvalo neprosadil do základní sestavy. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

„Aktuálně máme velmi široký kádr, takže jsme se rozhodli, že bude pro Ondru nejlepší využít možnosti hostování. V Budějovicích by měl patřit mezi důležité hráče týmu a hlavně pravidelně nastupovat, což je naším cílem. Hostování neobsahuje následnou opci, takže i nadále zůstane naším hráčem,“ uvedl majitel a generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Mihálik přišel do Plzně před dvěma lety z nizozemského Alkmaaru nejprve na roční hostování, které se následně změnilo v přestup. Bývalý mládežnický reprezentant předtím působil v Jablonci a patřil k velkým českým talentům, kariéru mu ale během angažmá v Nizozemsku výrazně přibrzdilo zranění. V české lize má na kontě 98 startů a 18 branek.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme