Fotbalovou Plzeň opouštějí Řezníček a Zeman, Sparta potvrdila odchod Šurala

Mistrovskou Plzeň v pondělí opustili dva fotbalisté. Útočník Jakub Řezníček přestoupil do belgického Lokerenu, záložník Martin Zeman posílil izraelský celek Hapoel Raanana. Viktoria o tom informovala na svém webu. Pražská Sparta zase oficiálně oznámila přestup útočníka Josefa Šurala do tureckého Alanyasporu.

Plzeň, Praha (Aktualizováno: 15:32 14. 1. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzni pomohl zápas na Dukle otočit Jakub Řezníček

Jakub Řezníček. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Lukáš (Mareček) mi určitě pomůže se tady rychle začlenit. Vím, že tým naléhavě potřebuje body, a chci mu s tím pomoci. Jsem docela plachý chlapec, ale na hřišti budu bojovat jako ve válce,“ řekl Řezníček pro web Lokerenu.

První vlna vstupenek do Wembley je vyprodána. ‚Máme zažádáno o zbytek‘ říká mluvčí fotbalové asociace

Číst článek

Do Plzně přišel Řezníček v létě 2017, ale nedokázal si vybojovat pevné místo v základní sestavě. Loni na jaře hostoval v Olomouci. Velké herní vytížení by pravděpodobně neměl ani nyní, protože v kádru Viktorie figurují Tomáš Chorý, nová posila Jean-David Beauguel, navrátilec z hostování Marek Bakoš, mladík Tomáš Kepl a dlouhodobě zraněný Michael Krmenčík. V útoku může hrát i další zimní akvizice Erik Pačinda.

Řezníček v nejvyšší soutěži ještě působil v Příbrami, Mladé Boleslavi, Českých Budějovicích, Spartě a Brně. Celkem si ve 258 ligových zápasech připsal 64 gólů a 16 asistencí. Mimo ČR bývalý reprezentant do 21 let hrával za slovenský Ružomberok.

V Lokerenu už v minulosti působili také čeští fotbalisté Jan Koller, Roman Vonášek, Martin Pěnička či Václav Budka.

Devětadvacetiletý Zeman začal své druhé plzeňské angažmá v létě 2016. Ani on však u obhájců titulu nenastupoval pravidelně a na podzim se několikrát nevešel ani na lavičku náhradníků.

Krajní záložník v české lize za Viktorii, Spartu Praha a Příbram ve 147 utkáních vstřelil 10 gólů a přidal 30 asistencí. Zeman hrával i za rakouskou Admiru Mödling, slovenskou Senici a švýcarský Sion. Jeho čtvrtou zahraniční štací bude Raanana, které patří deváté místo v izraelské lize.

Sparta potvrdila odchod Šurala

Pražská Sparta na svém webu oficiálně oznámila přestup útočníka Josefa Šurala do tureckého Alanyasporu, o kterém se psalo už o víkendu. Bývalý letenský kapitán se 14. celkem turecké nejvyšší soutěže podepsal smlouvu na rok a půl.

Šural přišel do Sparty z Liberce v lednu 2016. Během jara ještě nezasáhl do sparťanského tažení vyřazovacími koly Evropské ligy, protože ještě na podzim hrál stejnou soutěž za Liberec, ale později se stal jedním z lídrů týmů a časem začal nosit i kapitánskou pásku. Celkem Šural odehrál v rudém dresu 67 utkání a vstřelil 20 gólů.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme