Slovácko si poradilo s Olomoucí a drží krok s čelem tabulky, Liberec rozhodl v Teplicích v nastavení

Fotbalisté Slovácka zvítězili ve 13. kole první ligy v Olomouci 3:0 a posunuli se na druhé místo neúplné tabulky. Všechny góly vstřelili hosté ve druhém poločase. Slovan Liberec vyhrál na hřišti Teplic, které pod trenérem Jiřím Jarošíkem prohráli i čtvrtý ligový duel. Uspěli i fotbalisté Zlína, kteří ukončili sérii šesti zápasů bez výhry a porazili České Budějovice 2:0. Pro Fastav šlo o první domácí výhru po téměř třech měsících.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Teplice (Aktualizováno: 20:28 30. 10. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hráči Slovácka

Slavící hráči Slovácka | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

První půle zápasu mezi Olomoucí a Slováckem se odehrála bez větších šancí, výjimkou byl až náběh Martina Hály za hostující obranu. Olomoucký záložník si však míč v klíčové chvíli ukopl a zakončit nedokázal.

Křetínský by se podle britských médií mohl stát spoluvlastníkem West Hamu, má získat 27 % akcií

Číst článek

Zajímavé příležitosti měl v úvodu druhého dějství o chvíli později hostující Milan Petržela, ale nejdříve branku z levé strany netrefil a vzápětí sám na zadní tyči jen těsně nedosáhl na centr z pravé strany. Okamžitě poté se k lepšímu zakončení uvnitř pokutové území dostal Lukáš Sadílek, s jehož pokusem si však Macík také poradil a nepřipustil ani následnou dorážku.

V 71. minutě se Slovácko poprvé prosadilo. Odražený míč našel na hranici velkého vápna Petr Reinberk a nechytatelným volejem ho poslal do sítě. O deset minut později už hosté vedli o dvě branky. Jan Kalabiška si navedl míč do vápna a v ideální chvíli ho posunul na volného Rigina Ciciliu, který zamířil přesně pod horní tyč Macíkovy branky.

Cicilia mohl přidat svoji druhou branku s koncem základní hrací doby, ale na centr z pravé straně těsně nedosáhl. Slovácko se přesto ještě jednoho zásahu dočkalo. V nastaveném čase byl na správném místě Daniel Holzer a z malého vápna dotlačil míč za brankovou čáru.

Hanáci, kteří ve středu prohráli v dohrávce na Slavii 0:1, v šestém domácím utkání této ligové sezony poprvé nebodovali. Slovácko vyhrálo v lize na Andrově stadionu po osmi zápasech poprvé od května 2011.

Eriksena už fanoušci Interu nejspíš neuvidí, kvůli srdečnímu přístroji nesmí v Itálii hrát

Číst článek

Teplice 1:2 Liberec

Úvod zápasu „Sklářům“ nevyšel. Už ve druhé minutě si zaběhl za domácí obranu Jan Matoušek, využil podklouznutí Ondřeje Mazucha a jeho střelu s tečí dostal za záda brankáře Tomáše Grygara. Šlo o první trefu libereckého záložníka v ligové sezoně.

V 17. minutě byl blízko vyrovnání hlavičkující Jan Rezek, ale 50. gól v české lize nezaznamenal, jelikož jeho pokus brankář Knobloch zneškodnil. Na druhé straně mohl zvýšit náskok opět Matoušek, ale tentokrát Grigara po rychlém brejku nepřekonal.

Sedm minut před koncem první půle se Teplice dočkaly. Po nedůrazně odvráceném přímém kopu se opřel do míče z hranice pokutového území Mazuch a Milan Knobloch byl proti jeho střele bezmocný. „Skláři“ přerušili sérii tří soutěžních zápasů bez vstřelené branky.

Teplický obránce se však hned na začátku druhé půle zranil a musel v 56. minutě opustit hřiště na nosítkách.

V závěru dostali hosté ještě výhodu početní převahy. Pět minut před koncem základní hrací doby zastavil pronikajícího Jakuba Nečase těsně před pokutovém územím Jan Knapík a sudí Zelinka mu udělil červenou kartu.

Liberec sice následnou standardní situaci nevyužil, Faškova střela zdí neprošla. Ve druhé minutě nastaveného času se však dostal k dalšímu odraženému míči střídající Imat Rondič a přesnou ranou rozhodl o třech bodech pro Slovan. Liberec porazil Teplice v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a pokaždé 2:1.

Zlín 2:0 České Budějovice

„Ševci“ si v dalším průběhu první půle udržovali územní převahu, ale k vyšší efektivitě útočných akcí jim chyběl lepší pohyb a kombinace. Ve 27. minutě neuspěl při hlavičce Cheick Conde.

Pravidlová komise doporučuje zachovat ve fotbale pět střídání, jediná Premier League je nevyužívá

Číst článek

Skóre se změnilo o 10 minut později, kdy Tomáš Poznar sklepl centr na Davida Tkáče, který přesnou střelou zajistil Zlínu vedení. Devatenáctiletý záložník zaznamenal čtvrtou trefu v aktuální sezoně nejvyšší soutěže.

Po přestávce posílil ofenzivu hostů jejich nejlepší ligový střelec v ročníku Fortune Bassey, ale šance měli domácí. Nejprve Lukáš Vraštil hlavičkoval vedle a v 56. minutě zazdil vyloženou příležitost Poznar, když tváří v tvář nepřekonal Vojtěcha Vorla, byť na zpracování i střelu měl spoustu času.

Hosté vrhli síly do útoku a dostali se dokonce k početní převaze, po zásahu videorozhodčího byl totiž vyloučen Rudolf Reiter. Zlín závěr zápasu ale zvládl a Jihočechy porazil v lize potřetí za sebou. Doma v nejvyšší soutěži zvítězil po čtyřech porážkách poprvé od 7. srpna. České Budějovice nevyhrály venku osmý ligový duel v řadě.

Výsledky fotbalové ligy

Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 0:3 (0:0). Branky: 71. Reinberk, 80. Cicilia, 90.+3 Holzer. ŽK: González, Breite (oba Olomouc).

FK Teplice - Slovan Liberec 1:2 (1:1). Branky: 38. Mazuch - 2. Matoušek, 90.+2 Rondič. ŽK: Chlumecký, Succar - Havelka, Rondič. ČK: 85. Knapík (Teplice).

Fastav Zlín - Dynamo České Budějovice 2:0 (1:0) Branky: 37. Tkáč, 59. Hrubý. ŽK: Jawo - Mršič, Čavoš, Novák. ČK: 77. Reiter (Zlín). 

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme