Už žádný brněnský azyl. Opavu čeká po rekonstrukci první zápas na domácím stadionu

Na jaře opavští fotbalisté slavně po třinácti letech vrátili do nejvyšší soutěže. Jenže kvůli rekonstrukci trávníku si Slezané od té doby na svém stadionu nezahráli a svá domácí ligová utkání hráli v brněnském azylu. Teď už je ale hrací plocha na stadionu v Městských sadech hotová nováček nejvyšší soutěže zrenovovaný trávník pokřtí v pátečním utkání domácího poháru proti druholigové Jihlavě.

Opava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Opavy mohou slavit. Příští sezonu si jejich celek zahraje nejvyšší soutěž

Opavští fanoušci. | Zdroj: ČTK

Hrací plocha v Opavě prošla kompletní generálkou, jelikož pod ní scházelo vyhřívání nutné k účasti v první lize. Vlastník stadionu, kterým je město, k rekonstrukci sáhl až poté, co si fotbalisté v květnu zajistili postup z druhé ligy. Úvodních šest domácích zápasů aktuální sezony tak Slezané museli odehrát v azylu v Brně.

Chybí ustálená praxe a judikatura, říká k případu olomouckého Falty bývalá šéfka odvolací komise

Číst článek

„Všichni se těšíme, sami jsme na utkání zvědaví. Věřím, že návrat bude vítězný. Podle informací, které mám, se očekává početná návštěva, což mě jen utvrzuje v tom, že Opava je fotbalové město,“ uvedl trenér Opavy Ivan Kopecký.

Kompletní přestavba trávníku i s dalšími úpravami v zázemí už podle dřívějšího sdělení zástupců města měla stát přibližně 40 milionů korun. Podle smlouvy mělo být dílo předáno nejpozději do konce října.

Opava se v domácím prostředí představí poprvé od konce května a svého druholigového utkání proti Frýdku-Místku. První ligové utkání v něm pak odehraje 27. října s Příbramí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme