Bohemians porazili opět Slovácko 2:1 a ve finále skupiny o Evropu se utkají s Mladou Boleslaví

Fotbalisté Bohemians 1905 porazili v odvetě semifinále ligové nadstavbové skupiny o Evropu stejně jako v úvodním utkání Slovácko 2:1 a postoupili do finále, v němž vyzvou Mladou Boleslav. Hosté v Ďolíčku vedli od druhé minuty po gólu Václava Jurečky, ale střídající Jhon Mosquera v nastavení druhého poločasu dvěma brankami otočil skóre. Slovácku skončila sezona.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost pražských Bohemians z postupu do finále nadstavbové skupiny o Evropu

Radost pražských Bohemians z postupu do finále nadstavbové skupiny o Evropu | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Navzdory limitu 5 000 osob na sportovních akcích kvůli omezením proti nemoci covid-19 mohlo ze stavebních důvodů zavítat do Ďolíčku jen 1 350 fanoušků. Domácí „kotel“ se opticky zaplnil více než z poloviny a neustále „Klokany“ poháněl vpřed. Jako už tradičně po koronavirové pauze nechybělo za branami stadionu několik příznivců se štaflemi.

Plzeň se na duel v Edenu naladila výhrou s Jabloncem. Ve skupině o Evropu uspěli Bohemians a Boleslav

Číst článek

V hostující brance si ve 24 letech odbyl ligový debut Nemrava a na lavičce zůstal zkušený obránce Kadlec. Kapitán Pražanů Jindřišek si připsal 350. start v nejvyšší soutěži.

Slovácko začalo Odvetu výborně a po 91 sekundách skórovalo. Divíškovu přihrávku Jurečka ve vápně šikovně usměrnil k tyči za bezmocného brankáře Valeše. Hosté v tu chvíli potřebovali k postupu ještě gól. Domácí se snažili okamžitě odpovědět, jenže Nečas zakončil vedle. Na opačné straně Sadílkova přízemní střela zamířila mimo branku. Po více než půlhodině vypálil Vodháněl z úhlu z přímého kopu jen do gólmana.

Vzápětí si Valeš poradil s nepříjemnou Jurečkovou střelou k tyči zpoza šestnáctky a o chvíli později Kohútova dělovka skončila mimo. V závěru první půle vypálil z hranice vápna Nečas, ale Nemrava jeho pokus vytáhl.

Infarktový závěr

Po změně stran si Nemrava poradil s Hronkovou střelou, Vackův pokus zase zamířil nad. Poté Vodháněl zblízka ve skluzu nezužitkoval rychlý brejk domácích. V další šanci Hronkova střela prosvištěla kolem branky. Na druhé straně vystrašilo Valeše Juroškovo zakončení. Závěr pro domácí fanoušky přinesl doslova infarktové momenty. Nejdříve Sadílek zblízka neprostřelil Valeše a vzápětí Mosquera po samostatném úniku v první minutě nastavení srovnal.

Slovácko se hnalo za prodloužením a málem na něj dosáhlo, jenže Kalabiškova tečovaná střela skončila na břevně. Na následný roh si naběhli všichni hostující hráči včetně Nemravy, čehož využil Mosquera, který poslal míč do opuštěné branky. Bohemians porazili v lize Slovácko potřetí za sebou 2:1 a v nejvyšší soutěži s ním neprohráli posedmé po sobě.

Vršovický celek začne finále skupiny o Evropu příští sobotu na hřišti loňského vítěze této fáze Mladé Boleslavi. Odveta se v Ďolíčku odehraje o tři dny později.

⚽️ KONEC | Mosquera dvěma góly v závěru otočil stav zápasu a Klokani postupují do finále skupiny o Evropu 🇳🇬

#BOHSLO

19:23 – 27. 06. 2020

8 79

Nadstavba první fotbalové ligy - odveta semifinále skupiny o Evropu:

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 2:1 (0:1)
Branky: 90.+1 a 90.+4 Mosquera - 2. Jurečka. Rozhodčí: Marek - Vlček, Flimmel - Petřík (video). ŽK: Hůlka - Sadílek, Daníček, Svědík (trenér). Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu). První zápas: 2:1, postoupili Bohemians.

Sestavy:
Bohemians: Valeš - Dostál, Köstl, Hůlka, Bartek - Hronek (89. Bederka), Jindřišek, Ljovin (77. Krch), Vacek (60. Květ), Vodháněl (77. Ugwu) - Nečas (60. Mosquera). Trenér: Klusáček.

Slovácko: Nemrava - Reinberk (79. Kadlec), Hofmann, Daníček, Divíšek - Sadílek, Havlík - Kohút (62. Juroška), Jurečka (63. Dvořák), Navrátil (57. Kalabiška) - Zajíc (79. Kliment). Trenér: Svědík.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme