Fotbalisté Olomouce se díky bezbrankové remíze s Teplicemi zachránili ve Fortuna lize

Druhé kolo skupiny o záchranu přineslo jen jednu branku. Zlín gólem z penalty porazil Příbram, která klesla na poslední místo tabulky. Díky bezbrankové remíze s Teplicemi se udržela ve Fortuna lize Olomouc. Gól nepadl ani ve slezském derby mezi Karvinou a Opavou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Teplic Tomáš Grigar zasahuje v zápase proti Olomouci

Brankář Teplic Tomáš Grigar zasahuje v zápase proti Olomouci | Foto: Luděk Petřina | Zdroj: ČTK

SK Sigma Olomouc – FK Teplice 0:0

Po dalším uvolnění opatření proti koronaviru může od pondělí na stadiony 5 000 osob, fanoušci ale musejí být rozděleni do sektorů po maximálně 1 000 lidech. V Olomouci se dostalo na 1 666 diváků. Ti hlavně v první půli viděli řadu velkých šancí, které ale ke gólu nevedly.

Sigma musí zaplatit za rasistické fanoušky 120 tisíc. Klub chce pokutu vymáhat po vinících

Číst článek

Aktivněji vstoupily do utkání Teplice, nabuzené dvěma čtyřgólovými výhrami po sobě. Ve čtvrté minutě tečoval míč kousek vedle Moulis, v 10. minutě přízemní střelu Jakuba Mareše vytáhl gólman Mandous. Toho vzápětí již překonal Žitný, ale míč odvrátil těsně před brankovou čárou Sladký.

Postupně začali hrozit i domácí. V 18. minutě jejich nejlepší střelec Juliš mířil nad. Na druhé straně se uvolnil Jakub Mareš a z hranice vápna těsně minul. Olomoučtí do pauzy převzali iniciativu a Juliš v další šanci znovu netrefil prostor mezi tyčemi. Ve 28. minutě se Hanáci neprosadili ani z velkého závaru po rohu, za již překonaným brankářem Grigarem zasáhl jeden z obránců. V další šanci byl Zahradníček, ale trefil jen hostujícího gólmana.

Po pauze šancí výrazně ubylo a týmy se zpočátku nemohly dostat do tempa. Domácím pomohlo střídání, aktivní byl především Chytil. Grigar ale jeho pokusy ze 77. i 79. minuty vyrazil na roh. Hanáci tak už tři kola neskórovali. Po dvou porážkách ale bodovali a získali tak jistotu setrvání ve Fortuna lize. Blízko k udržení jsou i Teplice, kteří neprohráli potřetí po sobě. Na čtrnáctou příčku, znamenající jako první účast v baráži, mají tepličtí tři kola před koncem nadstavbové části k dobru osm bodů.

Souboj mezi Olomoucí a Teplicemi soudcovala rozhodčí Adámková. Šlo o její osmý ligový zápas v roli hlavní sudí. Tentokrát se obešla bez vyloučení a k pěti červeným kartám z předchozích duelů žádnou další nepřidala.

KONEC | Ani ve druhé půli branka nepadla. Sigma remizovala s @FK Teplice 0:0.

19:20 – 23. 06. 2020

1

FC Fastav Zlín – 1. FK Příbram 1:0

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. Ve 12. minutě Čanturišvili prošel před vápno a tvrdou ranou nastřelil tyč Melicharovy branky. O 11 minut později se za příbramskou obranu dostal Poznar, obhodil si gólmana, kterého ale následně fauloval. Úvodní trefou neskončil ani Bartošákův průnik v následujících minutách.

Tři body pro Příbram, Zlín a Teplice. Domácí týmy ovládly úvodní kolo Fortuna ligy skupiny o záchranu

Číst článek

„Ševci“ svého soupeře do ofenzivy příliš nepouštěli. Jedinými náznaky příbramských šancí v úvodním dějství byla Jindráčkova střela a závar před Dostálovou brankou v závěru půle. Zlín naopak stupňoval tlak a velmi blízko vedoucímu gólu byl ve 34. minutě, Poznar ale po Džafičově centru hlavičkoval těsně vedle. Neujala se ani ve 44. minutě střela Janetzkého, který jako první v zápase zamířil mezi tyče.

Po přestávce se ze hry Zlína vytratila přesnost a Příbram toho využila ke zvýšení aktivity. V 57. minutě vystrašila brankáře Dostála lehce tečovaná hlavička hostujícího Polidara. Skóre se ovšem změnilo na druhé straně. Pronikajícího Bartošáka srazil k zemi Kvída a faul sudímu Orlovi potvrdil i videorozhodčí. Pokutový kop zahrával stejně jako v nedávném vzájemném duelu Poznar a osmým gólem v ligové sezoně poslal domácí do vedení.

Příbram se po prostřídání a přeskupení sestavy tlačila do útoku, čímž ale vznikal prostor pro zlínské brejky. Po nich ohrozili Melicharovu branku Poznar s Fantišem, pojistku však nepřidali. Díky třem bodům mají zlínští již šestibodový náskok na čtrnáctou příčku, znamenající baráž. Naopak Příbram klesla na poslední místo tabulky.

📸 Z dnešního úspěšného zápasu. 😊

20:45 – 23. 06. 2020

4

MFK Karviná - SFC Opava 0:0

Zatímco na jiné stadiony může od pondělí po dalším uvolnění opatření proti novému koronaviru už 5 000 osob, v Karviné se z důvodu zhoršené epidemiologické situace v regionu mohlo slezského derby zúčastnit jen maximálně 500 lidí. Do hlediště se tak dostalo pouze 250 diváků.

Ostrava zvládla přestřelku v Olomouci. Opava neudržela vedení a v boji o záchranu získala bod

Číst článek

Oba týmy vsadily na rozestavení se třemi středními obránci. Karvinští začali lépe a hned v šesté minutě trefili brankovou konstrukci. Do Lingrova centru se položil Janečka a tvrdou hlavičkou orazítkoval tyč. Pak si na přímý kop naběhl Mangabeira a těsně nedosáhl na míč. Hosté se postupem času oklepali z úvodního karvinského náporu a srovnali hru, nadále ale hrozili spíše domácí. Před Ndefem na poslední chvíli odvrátil Helešic, proti Lingrovi zase zasáhl brankář Fendrich.

Poté zachránila branková konstrukce i domácí. Ve 34. minutě Zavadil po rohu nakrátko mířil přímo mezi tyče a gólman Bolek míč odvrátil s pomocí břevna. Ve 40. minutě měl velkou šanci domácí Smrž, který se dostal v malém vápně k míči po hlavičce Ndefeho, ale balon nezasáhl ideálně.

Po změně stran zkoušel technickou ranou obstřelit gólmana domácí Ba Loua, ale těsně minul. Po dalším závěru v opavské šestnáctce zakončoval nepříliš důrazně Ndefe. Poté ubylo šancí. Domácí byli aktivnější, ale do zakončení se příliš nedostávali. Až v závěru střílel Ba Loua z dobré pozice vedle a v 88. minutě pak Guba zakončoval v pádu jen do Fendricha.

Fotbalisté Opavy se díky bodu za bezbrankovou remízu posunuli na předposlední místo tabulky před Příbram. Na čtrnáctou Karvinou ztrácí tři body.

⏱ Konec zápasu | Derby vítěze nemělo, z Karviné si vezeme bod. 👍 #KAROPA #OpavoPojdme

19:41 – 23. 06. 2020

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:

Sigma Olomouc - FK Teplice 0:0
Rozhodčí: Adámková - Mojžíš, Bureš. ŽK: Houska, González, Zmrzlý - Kučera, Mareček, Nazarov. Diváci: 1 666 (limit 5 000 osob na stadionu).

Fastav Zlín - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 62. Poznar z pen. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock - Marek (video). ŽK: Dramé, Díl (oba Příbram). Diváci: 3 728 (limit 5 000 osob na stadionu).

MFK Karviná - SFC Opava 0:0
Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch - Hrubeš (video). ŽK: Šindelář (Karviná). Diváci: 250 (limit 500 osob na stadionu).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme