Sparta posiluje, na Letnou přichází reprezentant Čelůstka. Slavia pustila Balutu do Maďarska

Fotbalisty Sparty posílil reprezentační obránce Ondřej Čelůstka. Jednatřicetiletý bývalý zadák Slavie přišel na Letnou jako volný hráč po konci v tureckém Antalyasporu a s pražským klubem podepsal smlouvu do roku 2023. Městský rival Slavie hlásí odchod záložníka Alexandru Baluty. Šestadvacetiletý rumunský středopolař přestoupil do maďarského celku Puskás Akademia, s nímž podepsal tříletý kontrakt. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Praha (Aktualizováno: 18:45 31. 7. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Jsem moc rád, že jsem ve Spartě podepsal dlouholetou smlouvu. Doufám, že budeme úspěšní a potáhneme za jeden provaz od prvního momentu. A taky že budeme vyhrávat trofeje,“ uvedl pro klubový web Čelůstka.

Kanga ve Spartě definitivně končí. Rosický popsal důvody, proč se klub s hráčem nedohodl

Číst článek

Zlínský odchovanec patřil v poslední době k oporám české reprezentace. V uplynulé kvalifikaci nevynechal ani minutu a k postupu na evropský šampionát přispěl i jedním gólem při výhře 2:1 nad Kosovem.

Čelůstka v minulosti dva roky hrával v týmu sparťanského rivala Slavie. Působil také v Palermu, Trabzonsporu, Sunderlandu, Norimberku a naposledy v Antalyasporu, kde strávil pět let. V uplynulém ročníku odehrál za turecký celek 24 ligových a čtyři pohárové zápasy.

„Jsme moc rádi, že se nám přestup Ondry podařilo realizovat. Přichází opora reprezentace, hráč, který se v dresu národního týmu výrazně podílel na úspěchu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy,“ řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

„Ondra ideálně doplní naše stávající stopery, v kádru tak budeme mít vyvážený mix mladých a zkušených středních obránců. Do zadních řad jsme chtěli přivést někoho s velkými zkušenostmi, Ondra má navíc silné lídrovské schopnosti, je to vítězný typ. To by týmu, který věříme bude nadále společně růst, mělo do budoucna hodně pomoct,“ dodal Rosický.

Čelůstka je třetí letní posilou Sparty. Třetí tým uplynulé ligové sezony a vítěz domácího poháru už dříve představil Bulhara Martina Minčeva a slovenského brankáře Dominika Holce. Letenští zároveň usilují o to, aby v mužstvu pokračoval Dávid Hancko, který v pražském celku hostoval z Fiorentiny.

Baluta odchází ze Slavie

Baluta přišel do Slavie předloni v létě jako kapitán Craiovy, v Edenu ale zůstal za očekáváním a nedokázal se adaptovat na fyzicky náročný styl pod trenérem Jindřichem Trpišovským.

V první sezoně odehrál pětinásobný rumunský reprezentant za Slavii 22 ligových utkání a vstřelil tři branky. V uplynulém ročníku od září hostoval v Liberci. Za Severočechy se mu dařilo více, připsal si za ně čtyři góly v 21 zápasech nejvyšší soutěže.

Ve třetím celku uplynulého ročníku maďarské ligy povede Balutu bývalý slovenský trenér Liberce Zsolt Hornyák. V klubu působí také dva Češi - útočník David Vaněček, který byl druhým nejlepším střelcem maďarské ligy, a záložník Jakub Plšek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme