Aktuálně je jednička, říká Trpišovský o Mandousovi. Kolář využívá čas k dohnání tréninkového manka

Ondřej Kolář, nebo Aleš Mandous? Brankářská otázka u fotbalistů Slavie je patrně zodpovězená. Zatímco na začátku sezony dostával příležitost první jmenovaný, v posledních zápasech se do brány stabilně dostává letní posila z Olomouce. A vypadá to, že místo jedničky zůstane Mandousovi i v následujících týdnech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Mandous v dresu Slavie

Aleš Mandous v dresu Slavie | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

„Přemýšlím jen nad tím, aby chytali ti nejlepší a ti, co jsou nejvíc připravení. Mandy nám pomohl v hrozně těžké situaci. Byl do toho vhozený možná ještě dřív, než jsme všichni chtěli,“ řekl po utkání Slavie s Jabloncem Jindřich Trpišovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si slova Jindřicha Trpišovského o brankářské situaci ve fotbalové Slavii

„Zvládl to skvěle, chytá skvěle. Aktuální situace je taková, že je prostě jednička,“ potvrdil potvrdil trenér Slavie, že Aleš Mandous je tím mužem, na kterého chtějí Pražané v dalších zápasech spoléhat. 

Devětadvacetiletý gólman se do brány v této sezoně nejprve dostal při zranění dlouholeté jedničky Ondřeje Koláře. Tomu se ale po návratu z marodky nedařilo úplně podle představ slávistických trenérů, a tak po remíze 2:2 v Českých Budějovicích před necelým měsícem znovu Trpišovský ukázal na Mandouse, který ve čtyřech ligových zápasech po sobě nepustil gól. Šéf slávistické lavičky má proto volbu na brankářském jednoduchou.

Slávisté rozdrtili Jablonec 5:0, už čtyři ligové zápasy v řadě neinkasovali a zvýšili náskok na tři body

Číst článek

„Teď neřešíme, jestli půjde do brány ten či onen, prostě chytá Mandy, protože chytá výborně, tým funguje a je s klukama sehraný,“ řekl Trpišovský.

Kolářovo herní vytížení není takové, na které byl zvyklý v minulosti. Podle Trpišovského proto ale může pracovat na některých herních dovednostech.

„Ondra využívá čas na věci v tréninku, na které dlouhodobě neměl čas, protože byl tři roky v obrovském zápřahu. Má mikrocykly, kde může zapracovat na určitých věcech ohledně kondice, síly a tak dále, na které normálně neměl nárok, protože chytal 95 procent minutáže,“ podotýká Trpišovský.

„Druhá věc je, že není ještě úplně stoprocentně v pořádku po zraněních, která měl. Je v plném tréninku, doléčuje tyto věci a dá se říct, že je teď v takovém přípravném období, jako jsou normálně kluci v kempu. Musím říct, že skvěle pomáhá Mandymu, mám radost z toho, jak se chová a jak tu situaci bere,“ chválí teď už bývalou brankářskou jedničku fotbalové Slavie Ondřeje Koláře Jindřich Trpišovský. 

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme