Slavia si pojistila strůjce úspěchu, s Trpišovským a jeho týmem se dohodla na prodloužení smlouvy

Fotbalová Slavia se dohodla s trenérem Jindřichem Trpišovským, který s týmem získal ligový titul i domácí pohár, na prodloužení smlouvy o dva roky. Na twitteru to oznámil předseda představenstva klubu Jaroslav Tvrdík.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský.

Jindřich Trpišovský. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Třiačtyřicetiletý Trpišovský přišel z Liberce do Slavie v prosinci roku 2017, kdy tehdejší mistrovský tým převzal po odvolaném trenérovi Jaroslavu Šilhavém. Ve své první sezoně dovedl červenobílé k zisku domácího poháru a v lize skončil druhý.

Fotbalová Sparta posiluje po sezoně útok, z Liberce přichází Libor Kozák

Číst článek

V uplynulém mimořádně vydařeném ročníku slavil Trpišovský s týmem titul a obhájil vítězství v poháru, což pro Slavii znamenalo první domácí double po 77 letech. V Evropské lize došli Pražané do čtvrtfinále, kde vypadli s Chelsea, která došla až do finále. V pondělí byl Trpišovský vyhlášen nejlepším trenérem ligové sezony.

Slávisté v minulé sezoně pod Trpišovského vedením ve 35 ligových zápasech jen čtyřikrát prohráli a pětkrát remizovali. S 79 vstřelenými góly byl klub z pražských Vršovic nejofenzivnějším týmem soutěže a s 26 inkasovanými brankami nejlépe bránícím.

Pražský rodák Trpišovský si udělal jméno v Liberci, který se pod jeho vedením prezentoval atraktivním a moderním stylem. Slovan trénoval od léta 2015 a hned v první sezoně s ním obsadil třetí místo v ligové tabulce. Mezi jeho úspěchy patří i dva postupy do základní skupiny Evropské ligy. Před angažmá v Liberci Trpišovský působil ve Viktorii Žižkov a v minulosti také dělal trenéra mládeže ve Spartě a Bohemians 1905.

S Jindrichem Trpisovskym jsme se dnes domluvili na prodlouzeni smlouvy s nim a jeho tymem o dva roky.

20:21 – 28. 05. 2019

14 832

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme