Kolář sundal helmu a po čtyřech měsících chytal za Slavii. ‚Blíží se svému optimu,‘ říká Trpišovský

Ne že by se na fotbalistu Ondřeje Koláře zapomnělo, ale protože z různých důvodů přišel o pozici brankářské jedničky ve Slavii, fanoušci už si zvykli vídat na hřišti někoho jiného. Teď se ale Kolář vrátil, nastoupil poprvé od loňského října a pomohl sešívaným k vítězství 1:0 nad Bohemians i k návratu do čela ligové tabulky.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Kolář

Ondřej Kolář | Zdroj: Reuters

Nebýt sedmadvacetiletého brankáře, mohli domácí proti Bohemians na začátku druhé půle inkasovat. Kolář se ale při centru stihl výborně přesunout k tyči a reflexivně zastavil hlavičku Davida Puškáče nohou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Kolář se po čtyřech měsících objevil v brance Slavie. Více v příspěvku Davida Nyče

„Je to skvělý pocit. Jsem nesmírně rád za to, že jsem tu šanci dostal. Na tenhle moment jsem se těšil strašně dlouho a nevěděl jsem, kdy přijde,“ říkal nadšeně gólman po zápase.

Před rokem by na tom nebylo nic zvláštního, kdekdo by se spíš divil, kdyby se mezi tři tyče postavil někdo jiný. Jestliže se fanoušci smiřovali s tím, že Koláře nebudou v Edenu vídat navěky, pak hlavně proto, že si jejich oblíbený gólman dost nahlas říkal o ještě prestižnější angažmá. Jenže pak se toho dost změnilo.

Teď je Kolář rád, že nemusel další soutěžní zápas Slavie sledovat jen vsedě ze střídačky, a že vůbec mohl po dlouhé době propotit zápasový dres.

„Ondra v poslední době udělal dost práce v tréninku. Vrací se zpátky, blíží se svému optimu, ta pauza byla dlouhá. Další důležitá věc je, že Aleš Mandous je v karetním ohrožení v obou soutěžích,“ připomněl trenér Jindřich Trpišovský, proč chce mít dva rozchytané gólmany.

Zmiňuje tedy i současnou jedničku Aleše Mandouse a vlastně tím naznačuje, že se nejspíš v nastavené brankářské hierarchii posledních měsíců nic zásadního nezmění. I přesto, že Kolář v zápase s Bohemians připomněl své slavnější časy. Kromě vychytané nuly zaujal také tím, že nastoupil bez helmy, která předtím byla tak trochu symbolem jeho slabšího období po surovém zákroku útočníka Kemara Roofa z Rangers v loňském duelu Evropské ligy.

„Bylo to jeho rozhodnutí. Každý takový krok je směrem k návratu k tomu, co bylo před zraněním. Čím dřív nebude spojený s tou minulostí, klidně i těmito pomůckami, tak za mě jen dobře,“ říká slávistický kouč o návratu Koláře, který se v bráně objevil po dlouhých 120 dnech.

David Nyč, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme