Takové by se měly kopat vždycky, řekl Vrba o první penaltě Slavie. Ke druhé se nechtěl vyjadřovat

Minulý podzim fotbalová Viktoria Plzeň v domácí lize dominovala a body ztratila až v 15. kole za remízu v Teplicích. Letos skončila vítězná plzeňská série už v 7. kole na stadionu rivala v souboji o titul.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba v Edenu.

Pavel Vrba v Edenu. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

„Slavia byla důraznější, byla silovější, přímočařejší. A to rozhodlo,“ řekl trenér Pavel Vrba po páté plzeňské porážce v Edenu v řadě.

Plzeň v dosavadních šesti ligových kolech neztratila ani bod, v posledním zápase dokonce doma rozdrtila Mladou Boleslav 6:1. Ve Vršovicích ale loňský mistr narazil a prohrál jasně 0:4.

Slavia - Plzeň 4:0. Sešívaní po jasném vítězství vedou ligu, Plzeň hrála poločas o deseti

Číst článek

„To se prostě stává. Asi těžko očekávat, že se nám podaří podzim bez porážky a bez ztráty bodu. Tak to prostě je, ta mužstva mají svoji kvalitu a dnes to Slavia prokázala, byla lepší,“ říkal po utkání plzeňský trenér Pavel Vrba.

První gól dala Slavia už ve třetí minutě, kdy se hlavou trefil Souček. Druhý gól padl po kuriózní situaci před koncem první půle. Nejdřív zahrál ve vlastním vápně rukou plzeňský Zeman a po konzultaci s videorozhodčím odpískal sudí Ardeleánu penaltu.

„Myslím, že takové penalty by se měly kopat vždycky, protože to ruka prostě byla,“ nezpochybňoval Vrba verdikt rozhodčího.

Domácí Hušbauer pak sice selhal a místo skórování nechal vyniknout brankáře Kozáčika, po následném závaru ve vápně se ovšem pokutový kop pískal znovu, tentokrát za Hubníkův faul na Sýkoru.

„K té druhé situaci se vůbec nechci vyjadřovat,“ dodal Vrba ke druhé penaltě, kterou už bezpečně proměnil Stoch.

Na Ligu mistrů od 2850 korun. Plzeň zveřejnila ceny balíčků vstupenek, varuje před podvodníky

Číst článek

Plzeň tak před přestávkou prohrávala 0:2 a navíc přišla o stopera Hubníka, který dostal za penaltový zákrok druhou žlutou kartu. Jeho tým tak dohrával zbytek utkání v deseti.

„Slavia je mužstvo, které když má o jednoho víc v poli, dokáže toho využít. Hraje taktický, kombinační fotbal, má hráče, kteří to dokážou. Slavia nás víceméně do ničeho nepustila a výsledek potvrdila,“ řekl Vrba ke zbytku zápasu, kdy domácí dokázali oslabenému soupeři dát ještě dva góly.

Facka od Slavie je pro Plzeň také varováním před těžkými zápasy Ligy mistrů. Už 19. září totiž čeká Západočechy první utkání ve skupině proti CSKA Moskva.

„Určitě. Tohle bylo takové pohárové utkání. Myslím, že nás čeká přesně takový důraz, taková atmosféra. To nás samozřejmě čeká v Lize mistrů, ale doufám, že ne pokřiky s tou 'zk.....nou Plzní',“ dodal Pavel Vrba.

Šimon Tatíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme