Slavia chce Simu v derby. Proti trestu kanonýra, který mezitím debutoval za Senegal, se odvolala

Fotbalová Slavia se odvolala proti dvouzápasovému trestu pro ofenzivního záložníka Abdallaha Simu za vyloučení ve 24. kole první ligy s Opavou. Devatenáctiletý senegalský kanonýr má po verdiktu disciplinární komise Ligové fotbalové asociace přijít o venkovní utkání nejvyšší soutěže v Brně a následné derby v Edenu se Spartou. Obhájce titulu a lídr ligové tabulky o odvolání informoval na twitteru.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Abdallah Sima (vpravo) slaví gól se spoluhráčem Ondřejem Lingrem

Abdallah Sima (vpravo) | Foto: DAVID W CERNY | Zdroj: Reuters

Sima byl minulý víkend při výhře Slavie 4:0 nad Opavou vyloučen ve 22. minutě poté, co mimo vápno ostrým šlapákem trefil brankáře Tomáše Digaňu. Sudí Ondřej Cieslar nejprve senegalskému útočníkovi udělil žlutou kartu, ale po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace ho vyloučil.

Slavia se v derby musí obejít bez kanonýra Simy, senegalský útočník dostal trest na dva zápasy

Číst článek

Sudí vyhodnotili zákrok jako surovou hru za použití nepřiměřené síly, při níž došlo k ohrožení zdraví soupeře. Komise rozhodčích verdikt akceptovala.

Sima patří ke klíčovým hráčům Slavie. Trenér Pražanů Jindřich Trpišovský ho zařadil do A-týmu teprve v průběhu podzimu z rezervy, talentovaný ofenzivní univerzál ale od té doby vstřelil v lize 11 gólů a dělí se o pozici druhého nejlepšího kanonýra soutěže za spoluhráčem Janem Kuchtou.

V prosincovém derby na Spartě přispěl dvěma brankami k výhře 3:0. Slávisté nyní doufají, že by odvoláním mohli zvrátit jeho neúčast v druhém souboji s letenským rivalem v této sezoně.

Odvolání přišlo v době, kdy je Sima na reprezentačním srazu Senegalu. Devatenáctiletý ofenzivní hráč v pátek debutoval po boku hvězdného Sadia Maného z Liverpoolu či Idrissi Gueye z PSG, když naskočil na závěrečných 12 minut při bezbrankové remíze s Kongem v rámci kvalifikace na Pohár afrických národů.

ℹ️ | Slavia dnes podala odvolání proti dvouzápasovému trestu pro Abdallaha Simu za červenou kartu v utkání s Opavou.

20:59 – 26. 03. 2021

1 355

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme