Slavia posiluje ofenzivu, z Belgie přichází Peter Olayinka se zkušenostmi z Dukly Praha

Fotbalová Slavia hlásí těsně před vstupem do nové sezony další posilu. Červenobílý dres bude nově oblékat Nigerijec Peter Olayinka, který do Slavie přestoupil z Belgického Gentu. Pražský klub za útočníka či ofenzivního záložníka podle svého webu zaplatila zhruba 83 milionů korun, což z něj dělá nejdražší posilu v klubové historii.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Olayinka se slávistickým dresem.

Peter Olayinka se slávistickým dresem. | Zdroj: www.slavia.cz

Olayinka, který podepsal se Slavií smlouvu na čtyři roky, už zkušenostmi s českou ligou má. V sezoně 2016/2017 hostoval v Dukle Praha a během 29 utkání nastřádal šest gólů a tři asistence.

Česká liga není tak jednoduchá, varuje Pavel Vrba. Na Dukle mu k obratu pomohla střídání

Číst článek

„Když jsem se dozvěděl o možnosti jít do Slavie a vrátit se do Prahy, byl jsem šťastný. Prahu znám a láká mě to, protože Slavia je špičkou českého fotbalu,“ uvedl Oayinka pro klubový web po podpisu kontraktu.

Olayinka má za sebou také angažmá v albánských klubech Bylis Ballsh a Skënderbeu Korce. V minulé sezoně na hostování ve Waregemu odehrál 40 soutěžních utkání, v nichž si připsal 11 branek a 15 asistencí.

„Když jsem působil v Dukle, tak se Slavia stala mistrem ligy. Dovedu si představit, že Slavia bude opět šampionem a já jím chci být také. Je to pro mě skvělá šance,“ doplnil Olayinka.

Olayinka je další letní posilou „sešívaných". Už před ním do Slavie přestoupil pravý bek Vladimír Coufal z Liberce, levého obránce Jaroslav Zelený z Jablonce a rumunský záložník Alexandru Baluta z Craiovy.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme