Pražská ‚S‘ se těší zájmu permanentkářů a řeší, jak je dostat na stadiony. ‚Organizační výzva,‘ ví Tvrdík

Dva největší fotbalové kluby v Česku čekají o víkendu úvodní domácí zápasy nové ligové sezony. Sparta i Slavia kvůli omezením způsobeným pandemií koronaviru na stadiony pustí jen omezený počet fanoušků. Oba celky se i přes to můžou spolehnout na velkou podporu těch nejvěrnějších příznivců, kteří navzdory nejisté době kupují sezónní permanentky.

Praha (Aktualizováno: 16:52 28. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komorní atmosféra na stadionu Slavie v Edenu

Komorní atmosféra na stadionu Slavie v Edenu | Foto: David W. Černý | Zdroj: Reuters

„Aktuálně máme prodaných 4 300 permanentních vstupenek s tím, že pro první domácí utkání ligové sezony proti Sigmě Olomouc jsme mohli pro permanentkáře na stadionu vyčlenit 3 500 míst,“ říka Radiožurnálu mluvčí fotbalové Sparty Ondřej Kasík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražská ‚S‘ se můžou spolehnout na podporu příznivců, kteří navzdory nejisté době kupují sezónní permanentky. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

To mistrovská Slavia podle nejnovějšího vyjádření prodala už přes 9 tisíc permanentek, k radosti klubového šéfa Jaroslava Tvrdíka.

„Fanoušci kupují permanentky jako podporu klubu. Dělají tak bez jakékoliv garance místa. Oproti minulým ročníkům nemohou na výjezdy, nemají tam další výhody. Za takovouto robustnost podpory fanoušků jen díky,“ popisuje Tvrdík.

Podle posledního nařízení ministerstva zdravotnictví bude smět na fotbalové stadiony v lize za splnění několika podmínek do hlediště až polovina lidí z celkové kapacity, například v případě Slavie tedy necelých deset tisíc fanoušků.

Nová pravidla od září

Nová pravidla ale platí až od prvního září, takže se to ještě netýká sobotního duelu proti Příbrami, ale až toho dalšího v Edenu proti Teplicím.

„Bude se muset sedět ob řadu. Přemýšlíme, jak to zařídit, jelikož lidé si kupují permanentky na konkrétní místa, které třeba nebude možné takto využít. Je to pro klub náročná organizační výzva,“ líčí Tvrdík.

Videorozhodčí budou nově vysvětlovat verdikty na velkoplošné obrazovce, smůlu mají v Ďolíčku

Číst článek

„Já jsem na jednu stranu nerad, že nebudou na prvním zápase fanoušci, na druhou jsem rád, že máme čas do půlky září na přípravu,“ vysvětluje předseda představenstva Slavie Tvrdík, podle kterého není v nejbližší době reálné, že by se při zápasech obsazoval sektor pro fanoušky soupeře.

„Jsme v kontaktu s hygieniky téměř každý den a vím, že oni nám žádnou šanci v podobě žluté karty nedají. Přál bych si to, ale v tuto chvíli jako šéf klubu nevím o tom, že by Ligová fotbalová asociace uvažovala o povolení,“ doplňuje.

Fotbalisté Slavie nastoupí v Edenu proti Příbrami v sobotu večer, o den později přivítají sparťané na Letné Olomouc. Druhé ligové kolo začne v pátečních 18 hodin předehrávkou mezi Ostravou a Českými Budějovicemi.

Lukáš Michalík, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme