Sparta se triumfem 3:0 v Boleslavi na chvíli přiblížila Slavii, která ale po těsné výhře znovu útočí na čelo

Nedělní část 26. kola fotbalové Fortuna ligy otevřela suverénní výhra pražské Sparty v Mladé Boleslavi 3:0. Letenští se tak alespoň na moment přiblížili městským rivalům na rozdíl tří bodů. Slavia ale znovu odskočila, a to po večerním souboji s Českými Budějovicemi, když ubojovala těsné vítězství 1:0. Po stejném výsledku se radovala i Olomouc po duelu s Libercem. Hradec Králové potopil po triumfu 2:1 Teplice ještě hlouběji do sestupového pásma.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav (Aktualizováno: 19:58 20. 3. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavící hráči Sparty se sbíhají ke gólovému Martinu Vitíkovi

Slavící hráči Sparty se sbíhají ke gólovému Martinu Vitíkovi | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Sparťané se snaží držet krok s unikající Slavií a první Plzní. Oba kluby na špici ve svém posledním zápase zaváhaly, Slavia dokonce podlehla Liberci. I přesto ale oba rivaly dělilo manko šesti bodů.

Sparta dostala zápas s Mladou Boleslaví pevně pod kontrolu ještě v první půl hodině hry. „V prvním poločase jsme měli příliš velký respekt k soupeři,“ zhodnotil klíčovou pasáž hry po zápase boleslavský trenér Pavel Hoftych.

Krutou desetiminutovku pro středočeský tým odstartovala po skvělém centru Wiesnera zimní posila Tomáš Čvančara. Po skvělém výběru místa zakončoval z voleje nikým nehlídaný z bezprostřední blízkosti.

Ostravští fotbalisté překvapivě nestačili na Karvinou, Plzeň jen remizovala v Jablonci

Číst článek

Ve 25. minutě na Čvančarův osmý gól v sezoně navázal z podobné pozice stejným kopem devatenáctiletý obránce Martin Vitík. Hned po rozvlnění sítě posílal své díky směrem k rohovému praporku, odkud mu přesným centrem asistoval Dočkal.

Letenští byli i ve druhé půli aktivnější. Pravý bek Wiesner označkoval brankovou konstrukci, a to kompletně, po tyčce nastřelil i břevno. Definitivní tečku dal po odvolané penaltě domácích z dalšího povedeného rohu důrazný Ladislav Krejčí mladší. Hlavičkou na bližší tyči uzavřel utkání s výsledkem 3:0.

Sparta přehrála Mladou Boleslav už popáté v řadě a posunula se k pražskému rivalovi na rozdíl tří bodů. „Soutěž nevzdáváme, body se budou sčítat až na konci. Uvidíme, kdo jich bude mít víc,“ zhodnotil trenér vítězného celku Pavel Vrba.

Odpověď Slavie

Přibližně o pět hodin později ale Slavia rivalovi znovu odskočila. Sešívaní se sice prvním poločasem večerního utkání s Českými Budějovicemi protrápili, v druhé půli ale dostali soupeře do tlaku, který vyústil v gólovou dorážku Ondřeje Lingra v 58. minutě.

Trenérovi Trpišovskému přání nevyšlo, Slavie ve čtvrtfinále Konferenční ligy narazí na Feyenoord

Číst článek

Velkou pochvalu si ale zaslouží levý bek Plavšić. Sám akci rozjel, když se ve středu hřiště prosmýkl mezi dvěma protihráči. Po zdlouhavém obléhání budějovického vápna se pak jako jediný odhodlal k palbě. Nepříjemnou ránu vyrazil brankář Vorel pouze ke kopačkám Lingra a Slavia šla v Edenu do vedení 1:0.

Stav se i po několika dalších šancích nezměnil. Ani po druhé žluté kartě Talovjerova, který na posledních pět minut nabídl Budějovicím početní výhodu. Ta ale zůstala bez vyložené šance nevyužita, což znamenalo nejtěsnější triumf pražského týmu 1:0.

Plzeň v sobotu jen remizovala 0:0 s Jabloncem, a tak se rozdíl mezi dvěma vedoucími celky ztenčil na jediný bod.

Po bojovném fotbalu slavili fanoušci Slavie kromě bodového přísunu i návrat talentovaného oblíbence Lukáše Provoda. Po jedenácti měsících. Co ho tak dlouho drželo mimo hru? Přetržený křížový vaz v koleni a poraněný meniskus. V nědělním duelu odehrál zhruba 70 minut.

Další prohra Teplic a těsná výhra Liberce

Hradečtí fotbalisté prohráli z posledních 11 zápasů s Telicemi jen jeden a na podzim je ve svém mladoboleslavském exilu zdolali 3:0. I přesto jako první udeřili hráči ve žlutých dresech. Přímý kop rozehrál Fortelný načechraným centrem a Ledecký, hrající 50. ligový zápas, hlavičkoval do sítě.

Komise rozhodčích: Vyrovnávací gól Teplic v Plzni měl platit, chybou byla i červená karta a penalta

Číst článek

Hned po pěti minutách ale Tomáš Kučera v šestnáctce nohou nešťastně zasáhl Rybičku a sudí nařídil penaltu. Nejlepší střelec Východočechů Rada ji proměnil ve svůj devátý ligový gól v této sezoně.

I přes vyšší aktivitu Hradce upravil skóre na konečných 2:1 čtvrt hodiny před koncem Král. Pomohl mu i teplický brankář, který zaspal na čáře při Kubalově přímém kopu.

V zápasu domácí Olomouce s Libercem otevřela skóre Sigma, a to ve 25. minutě. Chytilovu střelu vyrazil Knobloch na kopačky Navrátila, který ji s pomocí tyče dostal do sítě. Jednatřicetiletý záložník skóroval ve druhém kole po sobě.

V druhé půli se snažili na nepříznivý stav odpovědět Severočeši. V 49. minutě prověřil Frýdek tvrdou střelou Macíka, dva centry zprava pak nenašly svého adresáta.

Sigma však na závěr duelu vyztužila obranu, k 300. ligovému duelu nastoupil sedmatřicetiletý stoper Roman Hubník, který od prosince kvůli zranění nehrál. Slovan venku v lize nezvítězil pošesté v řadě.

🏁𝟮𝟲 | Jakým slovem byste popsali výkon vašeho oblíbeného týmu? 💬

20:20 – 20. 03. 2022

1 25

apr, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme