Věřím, že prospěje nejen odpočinek, ale i kroky, které uděláme, říká Ščasný sparťanském podzimu

Někteří fanoušci Sparty možná v březnu jásali, když odešel italský trenér Stramaccioni. Mysleli si, že hůř už být nemůže. Minimálně podle statistik to ale neplatí. Letenští mají letos po 19 kolech ještě o bod míň než loni. V lize přezimují na pátém místě, ztrátu na čelo tabulky už radši ani nepočítají a zrovna ideální teď není ani jejich vztah s fanoušky.

Tento článek je více než rok starý.

Příbram Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný trenér AC Spata Praha

Zdeněk Ščasný trenér AC Spata Praha | Foto: Filip Jandourek

„Takový zlom nastal v zápase s Jabloncem, když jsme zahodili čtyři gólové šance, soupeř neměl vůbec nic a zahodili jsme penaltu. Tam se to myslím zlomilo. Vzápětí přišel strašný malér na Slovácku. Přestali jsme dávat góly s Jabloncem, nedali jsme gól v Opavě, s Teplicemi to pokračovalo. Tam bylo vyvrcholení, hrubě jsme nezvládli závěr a z toho se musíme dostat,“ vyprávěl na tiskové konferenci po remízovém utkání s Příbramí trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Věřím, že prospěje nejen odpočinek, ale i kroky, které uděláme, říká Ščasný sparťanském podzimu

Jindy impulzivní Ščasný působil klidným, možná až trochu smířlivým dojmem. Pražané v lize prožili hodně nepovedený podzim a těch statistických údajů, které to dokazují, je celá řada. Dvě výhry za posledních deset ligových kol, s tím samozřejmě na Letné nemohou být spokojení, stejně jako s aktuálním pátým místem.

Špatné výsledky v kombinaci se zlobou fanoušků vytváří v klubu hustou atmosféru. A ta má pochopitelně vliv i na psychiku hráčů.

„Můžete s nimi celý týden pracovat, jak chcete, ale pak vidíte, že to na některých leží. Někdo si to bere víc, někdo míň. Pevně věřím, že prospěje nejen odpočinek, ale i kroky, které uděláme,“ řekl Ščasný.

Zmiňované kroky, které by Sparta za účelem zlepšení současné situace měla brzy podniknout, ale zatím známé nejsou. Po zápase s Příbramí je trenér Ščasný odmítl blíže specifikovat. O něco sdílnější byl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Fotbalová Plzeň zakončila podzim vítězně, předposlední Karvinou doma porazila 2:1

Číst článek

„Předpokládám, že se klub vyjádří v následujících dnech, jakým způsobem budeme pokračovat do jara,“ uvedl Kasík.

Fanoušci Sparty tak teď musí spoléhat na to, že nejvyšší vedení najde z krize cestu ven. A v něco podobného zřejmě doufají i samotní fotbalisté. Jak totiž naznačují slova Martina Frýdka, o příčinách zpackaného podzimu jasno nemají.

„Kdybychom to věděli, tak s tím něco uděláme nebo se snažíme s tím něco udělat. Ten důvod neznáme a bohužel nemáme ani řešení to nějak zvládnout,“ řekl Frýdek.

Sparťany teď čeká krátké volno a poté už příprava na náročné soutěžní jaro. V něm se Letenští pokusí v lize umazat co nejvíce bodů z náskoku vedoucí Slavie. A ten může být v pondělí už sedmnáctibodový

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme