Fotbalisté Sparty udolali České Budějovice 1:0, v úvodu se trefil Haraslín. Slaví i Ostrava a Teplice

Fotbalisté Sparty v 16. kole první ligy porazili na svém hřišti České Budějovice 1:0 po gólu Lukáše Haraslína. Radují se i fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří otočili duel v Jablonci. Baník Ostrava jasně přehrál Bohemians 4:1, a to i díky dvěma gólům Ladislava Almásiho v druhém poločase. Teplice porazily Liberec 2:1, když rozhodl v 61. minutě záložník Jakub Urbanec. Utkání ovlivnila hustá mlha, kvůli které byl duel na chvíli přerušen.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:22 12. 11. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Haraslín po vítězném gólu proti Českým Budějovicím

Lukáš Haraslín po vítězném gólu proti Českým Budějovicím | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Sparta nastoupila v bílých dresech s trikolorou, jimiž si připomněla 129. výročí od svého založení. Tento dres nosili Pražané na přelomu 70. a 80. let minulého století.

Fotbalová Sparta měla v minulé sezoně ztrátu 407 milionů korun, na chod klubu nemá podle vedení vliv

Číst článek

Jediná trefa večera se zrodila po necelé čtvrt hodině hry. Minčev přihrál do vápna nabíhajícímu Haraslínovi a ten tvrdou ranou pod břevno nedal brankáři Šípošovi šanci. Slovenský reprezentant navázal na trefu ze středeční vítězné dohrávky proti Slovácku.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. V 68. minutě Čavoš nedovoleně zastavil unikajícího Kuchtu a sudí Starý po konzultaci s videorozhodčím hostujícího záložníka v jeho 100. ligovém zápase vyloučil.

Zákrok se však neodehrál v pokutovém území, nýbrž těsně před ním. Pokus střídajícího Karabce z následného přímého kopu Šípoš vyrazil.

Pozornost sparťanského gólmana Kováře prověřil z úhlu neúspěšně střídající Potočný. Navýšení náskoku Pražanů zase ve vyložené příležitosti v šestnáctce promarnil Kuchta.

Sparta doma v lize neprohrála poosmé v řadě a počtvrté za sebou tam vyhrála. Jihočechům nepodlehla v nejvyšší soutěži popáté za sebou a na Letné ve 20. z posledních 21 duelů.

Oba týmy zakončí podzimní část ročníku příští sobotu osmifinálovými souboji domácího poháru. Sparta se představí v Ostravě, Dynamo přivítá Hradec Králové.

Teplice 2:1 Liberec

„Skláři“ v nejvyšší soutěži vyhráli třetí z posledních čtyř domácích utkání a v neúplné tabulce se posunuli na 12. místo. Slovan prohrál venku počtvrté v řadě a je osmý.

Tipněte si stupně vítězů na mistrovství světa ve fotbale, výherce čekají ceny

Číst článek

Liberec vstoupil do utkání aktivněji, domácí ale udeřili hned z první útočné akce. Žák si naskočil na Trubačův centr a hlavičku umístil k tyči do protipohybu brankáře Vliegena. 

V 18. minutě hosté vystihli riskantní Grigarovu rozehrávku, Van Buren prostrčil míč na Mikulu a ten po kličce teplickému gólmanovi srovnal premiérovou trefou v sezoně na 1:1.

Slovan byl v dalších minutách nadále aktivnější, s houstnoucí mlhou se ale na Stínadlech hra vyrovnala a zbytek první půle se obešel bez vážnějších příležitostí.

Viditelnost se ještě výrazně zhoršila přes poločasovou pauzu a po změně stran se pokračovalo se zeleným reflexním míčem.

Hlavní rozhodčí Hocek navíc prostřednictvím hlasatele oznámil, že vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám bude druhá půle pokračovat bez použití systému VAR.

Po hodině hry přišel velký moment Urbance, jehož prudkou ránu dokázal Vliegen vyrazit pouze do břevna, od kterého míč skončil v síti.

Jablonec 1:2 Mladá Boleslav

Velmi aktivní byl od začátku duelu v Jablonci Jovocić. V 18. minutě poslal z vlastní poloviny dlouhý přesný pas za boleslavskou obranu, Šulc udělal kličku i brankáři a vstřelil svůj druhý ligový gól v sezoně.

Angličané odletí do Kataru s dvacítkou stříbrných medailistů z Eura, spoléhají na hráče z domácí ligy

Číst článek

Hosté pak převzali iniciativu a presinkem nutili soupeře k chybám. Tři minuty před přestávkou Heidenreich tvrdým skluzem uprostřed hřiště sestřelil Ladru a bez předchozího napomínání uviděl červenou kartu. 

A právě faulovaný Ladra přidal ještě před koncem prvního poločasu další trest v podobě vyrovnávací branky, když si naběhl na jednu z mnoha Matějovského povedených přihrávek a tváří v tvář Hanušovi zaznamenal pátý ligový gól v sezoně.

V 74. minutě se poměr sil vyrovnal, když Šimek zastavil faulem unikajícího Chramostu.

Tři body pro hosty zařídil Kubista, který ještě v úvodu sezony oblékal jablonecký dres a do Boleslavi přišel až v pátém kole.

Probil se mezi svými nedávnými spoluhráči a v novém dresu se trefil stejně jako při srpnové premiéře proti Pardubicím.

Jablonec prohrál páté ze šesti posledních ligových utkání a proti Mladé Boleslavi se mu dlouhodobě nedaří.

Naposledy ji porazil před třemi lety, Od té doby si v šesti zápasech připsal jen dvě remízy a dnes už čtvrtou porážku.

Ostrava 4:1 Bohemians

Baník zdolal „Klokany“ podeváté z posledních 11 ligových utkání a pod trenérem Pavlem Hapalem vyhrál i třetí domácí ligový duel sezony. Díky tomu je na devátém místě.

Na fotbalovém hřišti v Mokrém na Českobudějovicku vyrostl plot. Klub se nedohodl s majitelem pozemku

Číst článek

Domácí do zápasu vlétli s velkou energií. Jejich aktivita se setkala s úspěchem už v deváté minutě. Plavšićův centr zastavil rukou Dostál a sudí po shlédnutí videa nařídil penaltu, kterou Tetour jistě proměnil ranou pod břevno.

Obrovskou aktivitou na straně Baníku znovu hýřil Srb Plavšić. V 35. minutě si na levém křídle ukázkově zpracoval míč v plném běhu, vlétl do vápna a prostřelil Bačkovského. Křídelník hostující ze Slavie vstřelil jubilejní desátý gól v české lize a druhý za Ostravu.

Hned v úvodu druhé půle se o vzruch postaral brankář Bačkovský, který při výletu za vápno evidentně srazil Cadua, ale za svůj faul viděl jen žlutou kartu.

Pak ale opět převzali taktovku Pražané a zatlačili Baník před vápno. Jejich převahu zúročil Kovařík, který v 63. minutě po příchodu na trávník ihned rozehrál přímý kop a krásnou ranou přes zeď snížil.

Ostrava spoléhala na rychlé brejky a jeden z nich využila v 73. minutě zásluhou Almásiho, jenž zblízka doklepl do sítě přihrávku Plavšiče.

Největší odpor Pražanů tím byl zlomen. Navíc když se v 80. minutě nedohodli Bačkovský s Křapkou a jejich zaváhání potrestal opět Almási. Slovenský útočník si v ligové sezoně polepšil na pět branek.

Poslední ligová sobota roku 𝟚𝟘𝟚𝟚 je minulostí 🎬

20:01 – 12. 11. 2022

1 17

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme