Nechtěl jsem Sörensena zranit a hned jsem se omluvil, brání se Chorý po nepotrestané hlavičce

Útočník Tomáš Chorý se ohradil proti obviněním, že v sobotní ligovém duelu se Spartou (0:1) chtěl zranit stopera Asgera Sörensena. Sedmadvacetiletý fotbalista to uvedl v prohlášení na webu Plzně.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Chorý a Asger Sörensen

Tomáš Chorý a Asger Sörensen | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Chorý udeřil soupeře hlavou v souboji v závěru prvního poločasu. Rozhodčí Černý faul neodpískal a nezasáhl ani videorozhodčí Franěk. Podle komise rozhodčích šlo o jasné vyloučení a Fraňka ihned po utkání stáhla z nominace na další zápasy.

Plzeňský útočník se stal terčem kritiky, že chtěl Sörensena zranit. Proti tomu se však ohradil. „V první řadě bych chtěl ujistit, že jsem v žádném případě do zmíněného souboje nešel s úmyslem protihráče zranit,“ řekl Chorý.

„V situaci z prvního poločasu na mě mířil dlouhý balon, věděl jsem, že jde do mého prostoru a automaticky jsem byl připravený podstoupit souboj s cílem vyhrát hlavičku a trefit míč směrem do vápna,“ přidal.

„Míč se mi na chvíli ztratil ve světle reflektoru, počítal jsem s tím, že jde mezi nás, ale nakonec propadl za nás a došlo ke srážce. I já jsem měl v první chvíli obavu, jestli jsem se nezranil a byl trochu dezorientovaný,“ dodal.

Chorý se ohradil proti úmyslu

Útočník Plzně zdůraznil, že rozhodně neměl v úmyslu Sörensena zasáhnout. „Vím, že to i ve zpomalených záběrech vypadá blbě, nicméně vyvracím jakýkoli záměr protihráče zranit,“ prohlásil.

„Pokud mi někdo něco takového podsouvá, musím se proti tomu ohradit a přidat i mé vysvětlení. Sörensenovi jsem se ihned po zápase prostřednictvím jeho spoluhráče omluvil,“ přidal Chorý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme