Slávisté zvládli první zápas po zisku titulu bez problémů, Jablonec porazili 4:0

Fotbalisté Slavie čtyři dny po zisku mistrovského titulu zvítězili ve třetím kole ligové nadstavby nad Jabloncem 4:0. Dva góly dal Petar Musa, který navíc v nastavení neproměnil penaltu, i tak se ale posunul do čela tabulky kanonýrů. Po jedné brance přidali Petr Ševčík a střídající Lukáš Masopust. Obhájce trofeje porazil Severočechy popáté za sebou a vede tabulku o devět bodů před Plzní. Jablonečtí čtyři kola nezvítězili a klesli na páté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávisté se radují z gólu Petara Musy.

Slávisté se radují z gólu Petara Musy. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Slavistický trenér Trpišovský při jistém titulu zamíchal sestavou méně, než se čekalo. V zahajovací jedenáctce nechyběly opory Coufal, Bořil, Kúdela, Ševčík či Stanciu. Mezi tyčemi ale teprve podruhé v lize dostal šanci mladík Markovič. Jablonci stejně jako při nedávném debaklu v Edenu 0:5 v závěru základní části chyběla řada hráčů, někteří kvůli zranění, jiní kvůli tomu, že na severu Čech hostují ze Slavie.

Sparta prohrála v Plzni a přišla o vítěznou sérii. Domácí před zápasem uctili památku Čišovského

Číst článek

Od úvodu bylo patrné, že hosté nemají v oslabené sestavě velké šance na úspěch. Pražané dominovali a na konci sedmé minuty otevřeli skóre. Po Stanciuově centru se z první prosadil Musa. Rozhodčí Lerch branku uznal, přestože poblíž stojící Coufal byl v ofsajdu a snažil se zapojit do akce.

Oba týmy už v první půli kvůli zranění přišly o oporu. Ve 29. minutě vystřídal jabloneckého gólmana Hrubého Hanuš a poté odstoupil ze hry domácí Kúdela.

O chvíli později slávisté zvýšili. Provodovu střelu zablokoval Plechatý jen k Ševčíkovi a ten poslal míč do odkryté branky. Navázal na minulou vítěznou trefu proti Plzni a ve 100. ligovém duelu zaznamenal desátý gól. Hosté zahrozili až minutu před pauzou, kdy Hämäläinen po rohu s přispěním drobné teče brankáře Markoviče hlavičkoval o zem těsně nad.

Fotbalovou Plzeň zahalil smutek. Zemřel Marián Čišovský, podlehl dlouhodobé zákeřné nemoci

Číst článek

V 53. minutě mohl přidat třetí gól Pražanů Musa, ale Hanuš ho vychytal. Svou druhou branku v utkání slavil chorvatský útočník až pět minut nato. Důrazem obral o míč stopera Štěpánka a samostatný únik zakončil přesně k tyči. Vstřelil 13. gól a posunul se do čela tabulky kanonýrů.

Jablonec na zdramatizování utkání neměl síly. Naopak zvýšit mohl Coufal, jehož pokus ze strany vyrazil Hanuš. V 79. minutě na poslední chvíli zastavil Pilíkovu střelu do odkryté domácí branky Provod a hosté se tak nedočkali ani jednoho gólu.

Místo toho ještě znovu inkasovali. Po Stanciuově pasu postupoval v 86. minutě na Hanuše střídající Masopust a nezaváhal. Po Pilíkově zákroku pak ještě domácí měli penaltu, ale Musa ji ve třetí minutě nastavení neproměnil a odmítl premiérový hattrick v české lize. Pražanům chyběl gól k vyrovnání minulé výhry nad Jabloncem 5:0.

Slavia Praha - FK Jablonec 4:0 (2:0)
Branky: 7. a 58. Musa, 34. Ševčík, 86. Masopust. Rozhodčí: Lerch - Poživil, Ratajová - Adam (video). ŽK: Takács, Oscar - Krob, Štěpánek. Diváci: omezený počet (limit 5000 osob na stadionu).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme