Z dovolené rovnou do bojů o záchranu. ‚Netuším, v jakém budou stavu,‘ říká o soupeřích kouč Opavy

Skoro po měsíci začnou hrát fotbalisté znovu o záchranu v nejvyšší domácí soutěži. Zápasy v této výkonnostně nejslabší nadstavbové skupině přerušila nákaza několika hráčů karvinského klubu novým typem koronaviru. A tak v době, kdy už je dávno rozhodnuto o mistrovi i pohárových příčkách, zkusí šest nejhorších celků sezony ligu dohrát, aby se určil jediný sestupující tým.

Tento článek je více než rok starý.

Opava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opavský obránce Jan Žídek

Jedním ze tří ohrožených celků je Opava. | Zdroj: Profimedia

Bodově nejhůř jsou na tom týmy Karviné, Opavy a Příbrami, právě mezi nimi se ve zbývajících dvou kolech rozhodne, kdo skončí poslední a sestoupí. Ale takto jednoduché to není, bojů o záchranu se totiž účastní i celky, které už si účast v příštím ligovém ročníku zajistily dřív. A i jejich přístup může závěr ovlivnit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z dovolené rovnou do bojů o záchranu. ‚Netuším, v jakém budou stavu,‘ říká o soupeřích kouč Opavy

Kluby Olomouce, Teplic a Zlína totiž poslaly své fotbalisty na dovolenou v době, kdy byla skupina o záchranu přerušená, aby pak mohli hráči trénovat mezi sezonami, kdy bude kvůli koronavirovým průtahům jen velmi málo času na přípravu.

„Měli čtrnáct dní dovolenou a teď přijedou. V jakém budou stavu, to netuším. Dívám se na to, co můžu ovlivnit, a to je náš výkon,“ upozorňuje kouč Opavy Radoslav Kováč na to, že by byla chyba kalkulovat, v jakém rozpoložení či sestavě čtvrteční soupeř na zápas dorazí.

A dost podobná slova byste zřejmě slyšeli i ze šaten Příbrami nebo Karviné, kde v minulých dnech bojovali s koronavirovou nákazou.

Fotbalový útočník Kuchta se vrací z Liberce do Slavie. Frýdek po pěti letech opouští Spartu

Číst článek

„Všichni ostatní měli možnost trénovat, my jsme byli zavření. V tom je rozdíl. Ale naše úloha je teď mužstvo připravit a ty zápasy zvládnout,“ okomentoval kouč Karviné Juraj Jarábek výjimečný ligový závěr.

Čtvrteční zápasy Příbrami s Teplicemi, Opavy s Olomoucí a Zlína s Karvinou začínají shodně v 18.00. V neděli se pak hrají i duely posledního kola, ve kterém se pak v přímém záchranářském souboji utkají Karviná s Příbramí.

Výsledky – ať už budou jakékoliv mohou zajímat i fanoušky pražské Dukly. Ta se totiž přidá k už jistým postupujícím z druhé ligy Pardubicím a Brnu, jen když se skupina o záchranu v této zvláštní sezoně dohraje.

Jaroslav Plašil, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme