Fotbalová sezona se kvůli druholigovému Třinci prodlouží. Slezany čekají další testy na koronavirus

Kvůli třem odloženým zápasům druholigového Třince, který má hráče nakaženého koronavirem, se domácí fotbalová sezona prodlouží o tři dny. Změnu termínové listiny schválil Ligový výbor Ligové fotbalové asociace. Podmínkou jsou negativní výsledky členů slezského klubu při sobotní další vlně testování.

Tento článek je více než rok starý.

Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté druholigového Třince (v černém) musí kvůli koronaviru, který se prokázal u jednoho z nich, na dva týdny do karantény.

Fotbalisté druholigového Třince (v černém) musí kvůli koronaviru, který se prokázal u jednoho z nich, na dva týdny do karantény. | Foto: Anna Vavríková | Zdroj: Anna Vavríková / MAFRA / Profimedia

Pokud se v Třinci neobjeví další pozitivní nález, může tým sehrát utkání 27. kola druhé ligy v Ústí nad Labem v původním nedělním termínu. Odložený zápas s Vítkovicemi by absolvoval 2. července, duel s Pardubicemi 8. července a utkání proti Vlašimi 17. července.

Fotbalisté Třince musí kvůli koronaviru u jednoho z hráčů na dva týdny do karantény

Číst článek

V tom případě se posune také poslední páté kolo prvoligové skupiny o záchranu ze 7. na 12. července. Úvodní zápasy baráže o nejvyšší soutěž Ligová fotbalová asociace nově naplánovala na 18. a 19. července a odvety na 21. a 22. července. Posunuty jsou i termíny tří závěrečných kol druhé ligy.

Dvoutýdenní karanténa

Kontrolní testy sice u Slezanů minulý týden dopadly negativně, ale hráč, v jehož rodině se nákaza vyskytla, absolvoval odběry samostatně a jeho výsledek byl pozitivní. Hygienická stanice Moravskoslezského kraje kvůli tomu třinecký tým poslala do čtrnáctidenní karantény, která původně měla skončit až 1. července.

Pokud by sobotní testování odhalilo další pozitivní případ v mužstvu Třince, bylo by utkání v Ústí odloženo a Ligový výbor by o dalších krocích rozhodl na dalším zasedání ve středu 1. července.

V první a druhé lize, které po březnovém přerušení soutěží kvůli pandemii v květnu znovu zahájily sezonu, se objevily tři případy covidu-19. Po jednom pozitivním hráči měli před restartem nejvyšší soutěže v Mladé Boleslavi a mistrovské Slavii. Identitu nakažených Ligová fotbalová asociace ani kluby nezveřejňují.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme