Messiho famózní trefa zajistila PSG ligový titul. Hráči slaví, fanoušci požadují odchod prezidenta

Fotbalisté Paris St. Germain remizovali v 34. kole francouzské ligy doma 1:1 s Lens a čtyři kola před koncem získali desátý mistrovský titul. Skóre otevřel Lionel Messi, oslabený outsider ale dokázal v závěru srovnat. Ani přes zisk trofeje nejsou fanoušci spokojení, dál volají po změnách a odchodu prezidenta Násera Cheljfího.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči PSG slaví titulovou branku Lionela Messiho z dvaceti metrů

Hráči PSG slaví titulovou branku Lionela Messiho z dvaceti metrů | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

Favorita poslal do vedení v 68. minutě Lionel Messi, v závěru ale i v oslabení srovnal Corentin Jean. Pařížané navzdory dnešní ztrátě mají v čele tabulky náskok 16 bodů na druhou Marseille, které zbývá odehrát pět utkání.

PSG získalo titul po dvou letech a jubilejním triumfem vyrovnalo historicky nejúspěšnější francouzský klub St. Etienne. Loni slavilo Lille.

Skóre utkání otevřel parádní ranou z dvaceti metrů Messi, jenž se v lize trefil teprve počtvrté v sezoně.

V tu dobu už hrálo Lens bez vyloučeného Dansa a vypadalo to, že Pařížané potvrdí zisk trofeje vítězstvím. V závěru si ale naběhl Jean na Machadovu přihrávku na zadní tyč a ve skluzu srovnal.

Reagují nová pravidla Zlatého míče na výhru Messiho? ‚Důvodů je víc,‘ říká hlasující novinář Hrabě

Číst článek

Ani oslava titulu se neobešla v rozporuplné sezoně bez komplikací. PSG v průběhu roku bojovalo s nespokojenými fanoušky, kteří požadují rezignaci vedení v čele s prezidentem Násirem Chelajfím a sportovním ředitelem Leonardem. V některých zápasech diváci v Parku princů bučeli na vlastní hráče v čele s největšími hvězdami Messim a Neymarem.

Pařížané získali osmý titul z posledních deseti let. V Lize mistrů se jim ale stále nedaří naplnit ambice, letos vypadli v osmifinále s Realem Madrid.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme