Jankto má v Getafe nového trenéra, poslední tým španělské ligy převzal Flores

Reprezentační záložník Jakub Jankto už zná jméno svého nového trenéra ve španělském Getafe. Poslední tým La Ligy převzal Quique Sánchez Flores, jenž v klubu v minulosti už dvakrát působil. Getafe staronového kouče představilo na středeční tiskové konferenci.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský trenér Quique Sánchez Flores

Španělský trenér Quique Sánchez Flores | Foto: ANDREW BOYERS | Zdroj: Reuters

Getafe se v novém ročníku španělské ligy vůbec nedaří a s jedním bodem z osmi zápasů je na chvostu tabulky. Klub z předměstí Madridu se rozhodl výsledkovou krizi řešit změnou trenéra a před reprezentační pauzou propustil dosavadního kouče Míchela.

Jankto zlomenou nohu nemá, fotbalový záložník ale přijde o říjnové reprezentační zápasy

Číst článek

Na jeho místo přichází zkušený Flores, jenž Getafe vedl už v sezoně 2004/05 a krátce rovněž v roce 2015.

„V Getafe se vždycky cítím jako součást rodiny, byl tu vždy skvělý kolektiv. Teď se pokusíme zvednout mužstvu sebevědomí, každý zápas pro nás bude jako finále,“ uvedl Flores na tiskové konferenci.

Šestapadesátiletý kouč naposledy působil v anglickém Watfordu. V minulosti trénoval mimo jiné Benficu Lisabon, Valencii nebo Atlético Madrid, se kterým vyhrál Evropskou ligu i Superpohár.

Jankto se po příchodu ze Sampdorie okamžitě zařadil do základní sestavy Getafe, na debut pod novým koučem si ale bude muset počkat. Kvůli podvrtnutému kotníku by měl být mimo hru podle odhadů ještě zhruba měsíc.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme