Veselý výjezd. Fanoušci Hartlepoolu drží tradici, na zápas dorazili převlečení za klauny

Jednou za rok na sebe fanoušci Hartlepoolu United upoutají pozornost fotbalové Anglie bez ohledu na to, že jejich tým hraje až pátou nejvyšší soutěž – jezdí ve veselém převleku. Letos přejeli Anglii z východu až do Liverpoolu jako klauni.

Tento článek je více než rok starý.

Birkenhead/Anglie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Hartlepoolu v Tranmere

Fanoušci Hartlepoolu v Tranmere | Foto: Alastair Shepherd | Zdroj: https://twitter.com/liverlepool

Více než čtyřhodinovou cestu vlakem z východoanglického Hartlepoolu do Liverepoolu absolvovalo přes sto klaunů. V přístavním městě se však nekonal žádný bavičský sjezd. Vesele oděné postavičky byly ve skutečnosti fotbalovými fanoušky, kteří jeli za svým klubem.

Do Söldenu za krávy. Pořadatelé lyžařských závodů odměňují nejoriginálnější fankluby

Číst článek

V Liverpoolu zaujali už na nádraží, následně se přesunuli přes most do města Birkenhead, kde tamní tým Tranmere hostil Hartlepool United v zápase páté nejvyšší anglické soutěže.

Tradici kostýmů drží „Pools“, jak se fandům Hartlepoolu říká, už minimálně osm let a pokaždé vymyslí něco jiného. Poprvé zaujali v roce 2011 jako Umpa-lumpové z filmu Karlík a továrna na čokoládu.

V dalších letech následovaly převleky za Šmouly, tučňáky, Bouřňáky ze seriálu Thunderbirds, Boba Marleyho či Stormtroopery z Hvězdných válek.

Vloni přijeli do Cheltenhamu jako mimové, letos jako klauni. Jejich týmu se přitom příliš nedaří. Za osm let kostýmových výjezdů se propadl ze třetí až do páté ligy a i tam je až osmnáctý.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme