Jihlava - Sparta 0:1. Hosté přežili velké šance Vysočiny, rozhodla rána Kangy

Fotbalisté Sparty teprve potřetí v sezoně vyhrála na hřišti soupeře. V Jihlavě o třech bodech pro letenský tým rozhodl Gabonec Guélor Kanga střelou z dálky. Vysočina předtím trefila tyč a měla i další velké šance.

Tento článek je více než rok starý.

Jihlava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas rozhodl Guélor Kanga

Zápas rozhodl Guélor Kanga | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Sparta vyhrála venkovní zápas v domácí soutěži poprvé od konce října loňského roku. Vítězství 1:0, po kterém se letenský tým minimálně do soboty posunul na třetí místo v tabulce, zařídil 10 minut před koncem sv ým čtvrtým gólem v rudém dresu Gabonec Guélor Kanga.

Sparta byla aktivní v úvodu zápasu. První velkou šanci měl Nicolae Stanciu z volného přímého kopu, při své oblíbené disciplíně ale trefil pouze jihlavskou zeď. Kangova první střela zase mířila na břevno, nepřesný pokus si zopakoval i po 20 minutách hry.

Šance Jihlavy v prvním poločase měl Ikaunieks, nejdřív se marně dožadoval penalty, pak se po podklouznutí stopera dostal k zakončení, ale nebyl přesný. Sparta musela řešit ještě před přestávkou komplikace v útoku, zraněného Václava Kadlece nahradil Lafata.

Vysočina měla obrovské šance po přestávce. Lotyš Davis Ikaunieks mířil do břevna a míč se odrazil na brankovou čáru, ale nepřešel ji, i když už se domácí radovali. V další závarech podrželi letenský tým gólman Stanciu či zaskakující stoper Štětina.

V 82. druhé minutě přišel moment, který Vysočině hodně zkomplikoval záchranu, zato Spartě přiblížil evropské poháry. Guélor Kanga vystřelil přízemní ránu z velké dálky, míč před brankářem Rakovanem skočil a skončil v síti. Gabonec tak vstřelil jediný gól zápasu.

V závěru měli domácí velkou šanci na vyrovnání, jenže Keresteš trefil tyč, na poslední roh šel i brankář Rakovan, ale vyrovnání se čtyři a půl tisíce diváků nedočkalo. Sparta vyhrála 1:0 a v tabulce má 49 bodů, Jihlava o 20 méně.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme