Fotbalový Liberec převezme po Holoubkovi slovenský trenér Hornyák, Karvinou zase povede Nádvorník

Novým trenérem fotbalistů Liberce se stal Zsolt Hornyák. Pětačtyřicetiletý slovenský kouč naposledy působil v druholigovém ruském Vladivostoku, kde loni v prosinci skončil. Spolu s ním do Slovanu přišel jako sportovní ředitel Zdeněk Koukal. Nového trenéra má i Karviná, stane se jím Roman Nádvorník, který naposledy působil v druholigovém Táborsku.

Liberec (Aktualizováno: 16:42 6. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý liberecký trenér Zsolt Hornyák.

Fotbalisté Slovanu Liberec. | Foto: ČTK/PR/FC Slovan Liberec/Jaroslav Appeltauer

Pětačtyřicetiletý Hornyák podle klubových zvyklostí podepsal smlouvu na dobu neurčitou. Na lavičce severočeského celku, který o příchodech informoval na svém webu, nahradil Davida Holoubka. Ten po půlroce v Liberci skončil poté, co s týmem obsadil šesté místo a nepostoupil do evropských pohárů.

„Liberec má i na Slovensku zvučné jméno a je to respektovaný klub, takže když přišla ta možnost, tak jsem vůbec, ani na minutu, neváhal, že bych snad měl nějaké pochybnosti o klubu, do kterého jdu. Moje rozhodnutí bylo okamžité a je pro mě čest tu pracovat,“ řekl pro web Slovanu Hornyák.

Slovenským fotbalem otřásá korupční skandál mistrovské Trnavy, ta obvinění odmítá

Číst článek

Během hráčské kariéry nastupoval za Slovan i Inter Bratislava, Košice nebo Dynamo Moskva. Trenérskou kariéru odstartoval v Arménii v klubech Bananc Jerevan a Mika. Poté krátce působil v maltské Mostě a naposledy ve Vladivostoku, s kterým došel do čtvrtfinále Ruského poháru.

„Přišel jsem s tou vizí, že bych chtěl dát dohromady mužstvo, které bude schopné se prát o pohárové pozice. Bude to ale záviset na správné skladbě týmu. Po hráčích chci, aby na hřišti pokaždé nechali srdce a duši,„ konstatoval Hornyák. „Pro mě bude největší ocenění, když budou plné tribuny a lidi nám po zápase budou tleskat,“ dodal.

Velké změny v realizačním týmu nechystá. „V blízké době plánuji přivést jednoho nového asistenta, zbytek realizačního týmu bych chtěl zachovat a spolupracovat s Mírou Holeňákem i Markem Čechem. Nechci dělat moc velké změny, vyhovuje mi realizační tým, který tu je,“ uvedl slovenský trenér.

Jednašedesátiletý Koukal během hráčské kariéry vyhrál ligu i pohár s pražskými Bohemians. Jako funkcionář působil v Pardubicích a v posledních letech s Libercem spolupracoval při přípravě zahraničních soustředění a cest k zápasům v evropských pohárech.

Karvinou převezme Roman Nádvorník

Karviná se v uplynulém ročníku mezi elitou zachránila až ve 30. kole výhrou 2:0 v Jihlavě, která po porážce sestoupila. Před posledním zápasem sezony byl nečekaně odvolán trenér Josef Mucha a tým na Vysočině vedl sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk. Teď na karvinskou lavičku nastoupí Roman Nádvorník.

„Trenérovi přejeme v novém působišti hodně štěstí a věříme v klidnější sezonu, než byla ta nedávno skončená,“ řekl pro web Karviné předseda klubu Jan Wolf.

Pro Nádvorníka půjde o třetí prvoligové angažmá. Před Karvinou vedl v sezoně 2010/11 Příbram a v následujícím ročníku Žižkov, s nímž sestoupil. V 30 zápasech nejvyšší soutěže kouč dosáhl bilance pěti výher, sedmi remíz a 18 porážek. Táborsko pod Nádvorníkovým vedením skončilo v druholigové tabulce jen tři body nad sestupujícími Vítkovicemi.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme