Krmenčík se nechtěl stát králem střelců jen se 13 góly, tak v posledním kole nasázel Dukle hattrick

Vítězem kanadského bodování je plzeňský hráč - tentokrát ovšem nemluvíme o hokeji, ale o fotbale. Michael Krmenčík nasbíral hokejovou terminologií 22 bodů - z toho je 16 gólů, a tolik jich nikdo jiný v téhle ligové sezóně nedal.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Krmenčík v plzeňském dresu

Michael Krmenčík v plzeňském dresu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

Hattrick ještě Michael Krmenčík v lize nikdy nedal, až v sobotu proti Dukle. A potvrdil tím další úspěch pro Plzeň v téhle sezóně - útočník Viktorie vyhrál trofej pro nejlepšího střelce soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Krmenčík se nechtěl stát králem střelců jen se 13 góly, tak v posledním kole nasázel Dukle hattrick

„Já jsem chtěl nejdřív udělat titul. A když jsem měl titul, tak jsem si řekl, že by bylo dobré vyhrát i nejlepšího střelce, což se mi nikdy nepovedlo, možná párkrát v dorostu. Je to hezké, určitě si to doma někde vystavím,“ usmíval se plzeňský kanonýr.

Plzeňská útočná jednička dala převážnou část svých gólů (jedenáct) na podzim, v jarní části to i kvůli zranění a také některým ne úplně přesvědčivým výkonům celého týmu už to taková sláva nebyla. To se ale změnilo v posledním kole.

„Já už jsem dostával takové smsky, jestli není trapné být nejlepším střelcem se třinácti góly. Taky mi to přišlo trochu blbé, tak jsem si říkal, že to musí trochu narůst, a povedlo se mi dát šestnáct gólů,“ řekl Krmenčík.

A Michael Krmenčík taky pomohl k tomu, aby se neopakovala situace z roku 2016. I tehdy už měla Plzeň titul jistý, po oslavách ale prohrála v posledním kole na Slavii 0:5. A to rozhodně nechtěli fotbalisté Viktorie zopakovat.

Real Madrid nebo Bayern. Fotbalová Plzeň bude nejspíš nasazena do nejslabšího koše Ligy mistrů

Číst článek

„Tady trenér Vrba řekl jasně, že v úterý budeme všichni na  značkách schopní trénovat. Všichni do jednoho jsme přišli tak, jak trenér řekl. Makali jsme od úterka, takže jsme slavili jen dva dny. Myslím, že to byly bujaré oslavy, ale trenér má takovou ráznou ruku a řekl, že v úterý prostě budou všichni na značkách a soustředíme se na poslední zápas,“ popisoval nejlepší střelec této ligové sezóny.

Otázkou ale je, jestli Michael Krmenčík zůstane v Plzni i nadále. Už po podzimu o něj byl zájem ze zahraničí a stejná situace asi nastane i teď. Reprezentační útočník ale nechtěl o možném přestupu vůbec mluvit. 

„Já nevím, co myslíte. Jako se sezonou? Jestli myslíte se sezonou, tak to určitě jo,“ reagoval Krmenčík král střelců české ligy na otázku, jestli se hattrickem rozloučil.

Tabulka střelců první fotbalové ligy:

16 - Krmenčík (Plzeň),
11 - Milan Škoda, Tecl (oba Slavia), Plšek (Olomouc),
10 - Ikaunieks (Jihlava), Pulkrab (Liberec), Vaněček (Teplice),
9 - Baroš (Ostrava), Josef Šural (Sparta), Wágner (Karviná),
8 - Zajíc (Slovácko), Budínský (Karviná),
7 - Holenda (Dukla), Jovovič, Doležal (oba Jablonec), Ekpai (Zlín),
6 - Mebrahtu (Mladá Boleslav), D. Kolář, Kopic (oba Plzeň), Mašek (Bohemians 1905), V. Kadlec, Stanciu (oba Sparta), Michal Škoda (Brno), Řezníček (Olomouc), Chramosta (Jablonec).

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme