Útočník Hložek míří za Schickem do Leverkusenu. Sparta má na přestupu vydělat půl miliardy korun

Fotbalový reprezentant Adam Hložek přestoupí podle zahraničních médií z pražské Sparty do německého Bayeru Leverkusen. Devatenáctiletý talent by si tak mohl zahrát v jednom týmu s dalším českým útočníkem Patrikem Schickem. Cena přestupu by se měla vyšplhat na 22 milionů eur (asi 540 milionů korun). Hložek má ve třetím nejlepším týmu letošního ročníku Bundesligy podepsat pětiletý kontrakt do roku 2027.

Leverkusen (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Hložek

Adam Hložek | Zdroj: Profimedia

O mladého útočníka se podle médií zajímala řada velkých evropských klubů včetně Bayernu Mnichov, Borussie Dortmund, Neapole a Arsenalu. Podle webu německé televize Sport 1 ostatní zájemce předběhl Leverkusen a se Spartou Hložkův transfer domluvil.

Dohodu následně na twitteru potvrdil renomovaný novinář Sky Sports Fabrizio Romano. Na rozdíl od německých zdrojů, které píšou o dohodě za 22 milionů eur, ale útočník přestoupí za částku 13 milionů eur (asi 320 milionů korun), která se bude v budoucnu zvyšovat o další bonusy. Sparta by navíc měla získat až 30 % sumy z dalšího případného Hložkova přestupu.

Na Letné debutoval Hložek v 16 letech a i přes svůj mladý věk se stal tahounem týmu a jednou z hvězd české nejvyšší soutěže. V 105 ligových zápasech si připsal 34 gólů a 29 asistencí, loni byl nejlepším střelcem ligy a letos nejproduktivnějším hráčem. Má za sebou i 14 startů v české reprezentaci, za kterou vstřelil jeden gól.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme