V Itálii padnul další trest za rasismus. Fanoušek, který urážel Balotelliho, nesmí pět let na sport

Fotbalový fanoušek Verony dostal kvůli rasistickému chování vůči útočníkovi Brescie Mariu Balotellimu v listopadovém utkání italské ligy pětiletý zákaz vstupu na sportovní akce na území Evropské unie. O trestu pro osmatřicetiletého muže informovala italská média.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Brescie Mario Balotelli v utkání proti Laziu Řím

Fotbalista Brescie Mario Balotelli v utkání proti Laziu Řím | Foto: Daniele Mascolo | Zdroj: Reuters

Příznivce Verony, který údajně odstartoval rasistické pokřiky na Balotelliho adresu, identifikovala policie na základě kamerových záběrů a výpovědi očitých svědků. Kromě zmíněného trestu nesmí navštěvovat ve Veroně v den zápasů ani fanouškovské zóny.

Spoluhráč Aleše Matějů a Jaromíra Zmrhala z Brescie Balotelli se stal terčem rasistických poznámek i v nedělním duelu proti Laziu. Římský celek musí kvůli chování svých fanoušků zaplatit pokutu 20 tisíc eur (přes půl milionu korun).

Rasismus je v italském fotbale dlouhodobý problém. V této sezoně už byli terčem urážek z tribun Romelu Lukaku, Franck Kessie, Dalbert Henrique, Ronaldo Vieira, Koulibaly, Mario Balotelli a dokonce i Miralem Pjanič, jenž není tmavé pleti. Řada těchto incidentů nebyla potrestána.

Serie A na to konto spustila v prosinci kampaň proti rasismu, ve které italský umělec Simone Fugazzotto vyobrazuje tři opice zastupující tři různé rasy. U antidiskriminačních organizací však vyvolala převážně odmítavé reakce.

ČTK, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme