Legenda pokračuje. Veterán Juventusu Buffon v Turíně prodloužil smlouvu i na další sezonu

Dvaačtyřicetiletý brankář Gianluigi Buffon prodloužil s fotbalovým Juventusem smlouvu do konce června příštího roku, stejně jako další klubová legenda, pětatřicetiletý obránce Giorgio Chiellini.

Turín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Juventusu Turín Gianluigi Buffon

Legenda Juventusu Turín Gianluigi Buffon | Zdroj: Reuters

Italský mistr světa z roku 2006 Buffon přišel do turínského celku v roce 2001 z Parmy jako nejdražší brankář historie a dres „Staré dámy“ oblékal až do roku 2018. Během té doby s ním vybojoval devět titulů. Před dvěma lety odešel do Paris St. Germain, ale po jediné sezoně, v níž vyhrál francouzskou ligu, se do Juventusu vrátil.

Barcelona pouští talentovaného Arthura. V rošádě s Juventusem ho vymění za Pjaniće

Číst článek

Chiellini působí v klubu od roku 2005 a před dvěma lety po Buffonově odchodu převzal kapitánskou pásku. Stejně jako Buffon, Alessandro Del Piero či současný viceprezident klubu Pavel Nedvěd neopustil Juventus ani poté, co byl kvůli korupční aféře v roce 2006 přeřazena do druhé ligy a řada hráčů odešla. Po jediné sezoně se tým vrátil mezi elitu.

Chiellini je podepsaný pod všemi tituly od roku 2011. V aktuálním ročníku míří Juventus za devátým triumfem v italské lize řadě.

Deset kol před koncem má v čele tabulky čtyřbodový náskok na druhé Lazio Řím. Navíc je ve hře i v Lize mistrů, kde ho v srpnu čeká osmifinálová odveta s Lyonem. Musí však dohnat ztrátu 0:1 z prvního duelu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme