VIDEO: Barák dal v italské Serii A gól, jeho Lecce však gólovou přestřelku s Parmou prohrálo a sestupuje

Ani gól Antonína Baráka nepomohl k záchraně Lecce, kde český fotbalový reprezentant hostoval z Udine. Po prohře 3:4 s Parmou doprovodí Lecce do druhé ligy již jisté sestupující Brescii a Spal. Záchranu slaví FC Janov, který zvítězil 3:0 nad Veronou. Nejlepším střelcem italské ligy se díky 36 brankám stal Ciro Immobile z Lazia Řím.

Tento článek je více než rok starý.

Lecce (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lecce, které mezi elitu postoupilo teprve loni, potřebovalo doma zvítězit a doufat, že Janov nezíská víc než bod. Už po 25 minutách však prohrávalo 0:2.

Trenér Juventusu Sarri po titulu vtipkoval: Když vyhráli se mnou, musejí být opravdu dobří

Číst článek

V závěru první půle nejprve Barák hlavou snížil a poté Meccariello vyrovnal, avšak divoký zápas nakonec skončil vítězstvím hostů 4:3.

Lecce by navíc nepomohl ani plný bodový zisk, neboť Janov si doma i díky dvěma Sanabriovým gólům poradil s Veronou snadno 3:0, ačkoli dohrával v devíti. Při remíze 1:1 s FC Turín nebyl znovu ani na lavičce Boloni záložník Ladislav Krejčí. Fotbalisté posledního Spalu se s nejvyšší soutěží rozloučili domácí prohrou 1:3 s Fiorentinou.

Immobile díky 36 gólům získal i Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce evropských lig. Polský kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski dal o dva góly méně, třetí Portugalec Cristiano Ronaldo zaznamenal v dresu mistrovského Juventusu Turín 31 branek.

Italská fotbalová liga - 38. kolo:
Spal Ferrara - Fiorentina 1:3 (39. D'Alessandro - 30. Duncan, 89. Kouamé, 90.+4 Pulgar z pen.), Boloňa - FC Turín 1:1 (18. Svanberg - 66. Zaza), FC Janov - Hellas Verona 3:0 (13. a 25. Sanabria, 44. Romero), Lecce - Parma 3:4 (40. Barák, 45. Meccariello, 68. Lapadula - 11. vlastní Lucioni, 24. Caprari, 52. Cornelius, 66. Inglese), Sassuolo - Udine 0:1 (53. Okaka).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme